Stiftelsen CRUX sitt oppfølgingsarbeid har et helhetlig fokus.
Arbeidshjulet
Med støtte fra helsedirektoratet har en tverrfaglig arbeidsgruppe i CRUX mestring og fellesskap utviklet «Arbeidshjulet». Det er en deltakerorientert metode som sikrer helhetlig, individuell og systematisk oppfølging innen områdene:
- Bolig
- Økonomi
- Familie/nettverk
- Aktivitet og helse
Metoden er faglig forankret i empowerment, recovery, salutogense og sence of coherense, SOC (Antonovsky), samt traumebevisst omsorg. Arbeidshjulet er godt egnet for kartlegging, bevisstgjøring, motivering og oppfølging i henhold til individuelle mål. Metoden ble tatt i bruk ved alle CRUX oppfølgingssentre i 2019.
Den metodiske tilnærmingen er individuelle samtaler, grupper, aktiviteter og fellesskapsbyggende tiltak. Målsettingen er å styrke den enkeltes selvbilde, bedre sosiale ferdigheter og bidra til økt mestring hos mennesker som er i en sårbar fase i livet.
Vi arbeider tett sammen med våre deltakere. De uttrykker ulike behov, og det lages individuelle avtaler om innholdet i oppfølgingen. De fleste har egne ansvarsgrupper hvor også våre ansatte kan delta dersom det er ønskelig.