Gå til innholdet

CRUX oppvekst – hjem søkte etter midlertidige krisehjem på Facebook og fikk overveldende respons.  
Anne-Grete Andreassen, enhetsleder for CRUX oppvekst - hjem
Når skole og barnehager ble stengt, økte bekymringen for de mest sårbare barna som rammes ekstra hardt. For fire uker siden kjørte fosterhjemsavdelingene i CRUX en kampanje på Facebook hvor nordmenn ble oppfordret til å stille opp for barn og familier i kriser.

- Vi oppfordret familier som har rom for et barn som trenger omsorg i en krevende tid til å melde seg. Ved å melde seg som midlertidige støttehjem hos CRUX, vil de kunne avlaste våre fosterhjem som har svært krevende dager nå, til å stå i oppgaven. I tillegg kan det komme akutt behov for midlertidige hjem til barn i kriser, sier enhetsleder Anne-Grete Andreassen i CRUX oppvekst-hjem.

Overveldende respons!
Det ble opprettet en chat-tjeneste der publikum stilte spørsmål til ansatte i fosterhjemsavdelingene for mer informasjon. Godt over 600-700 personer tok kontakt på denne måten, og over 200 av dem la igjen kontaktinformasjonen slik at CRUX kunne ta opp tråden igjen.

- Responsen har vært overveldende. Det er helt utrolig å se hvordan samfunnet mobiliserer seg i en krise. Vi måtte stoppe kampanjen for å kvalitetssikre og håndtere henvendelser på en ordentlig måte, sier Andreassen.

Det er mange krav som stilles til de som tilslutt går inn i denne type oppgave. Nå jobbes det med å gå gjennom henvendelsene grundig og se på mulighet og egnethet, og prosessen hvor kandidater klarstilles. Det er for tidlig å si hva dette tilslutt ender med, på dette tidspunkt.

Takker alle i CRUX som har delt innlegget
- Det er uten tvil den organiske delingen på Facebook som har gitt oss best resultat, i forhold til betalt annonsering. Jeg vil derfor rette en stor takk til alle kollegaer i CRUX som har bidratt til dette med å dele kampanjen. En annen flott effekt er også oppmerksomheten og spredningen av CRUX som fosterhjemsaktør, legger hun til.

- Om en uke er vi i gang med en ny kampanje på Facebook, som retter seg rett mot det som er vår kjernevirksomhet, nemlig forsterket fosterhjem. Vi håper på god støtte og mange delinger fra Cruxere også denne gangen, sier Andreassen.

Oppdatert