Gå til innholdet

- Mange barn opplever at julen kan være en utfordrende tid. Så vet vi at det også finnes mange sårbare voksne. Slik kom ideen om et ønsketre som vi kaller Jul-i-hjerte-tre, forteller Martha Grønvold, miljøterapeut ved CRUX Barm oppfølgingssenter i Hamar.

Nina Koteng driver butikken «Lille Lone» og er en av dem som tidligere har gitt gaver til deltakere ved CRUX Barm. Nå har de gått sammen om prøve å oppfylle juleønsker til mennesker i Hamar som trenger en ekstra oppmuntring. Det kan være mange grunner til at folk har behov for litt ekstra hjelp nå. Pandemien har ført til at folk har mistet jobbene sine eller blitt permittert, og har derfor kommet i en vanskelig økonomisk situasjon.  

Slik fugerer ønsketreeet
Utenfor "Lille Lone" vil det stå et juletre med masse kort med motiver fra Hamar som Koteng har tatt og printet ut. På baksiden er det satt av plass til å skrive sitt juleønske, kjønn, alder og litt om seg selv hvis man ønsker det, men ikke navn. Kortet med ønsker leveres så til butikken hvor det blir laminert og hengt på juletreet utenfor Lille Lone. Da kan hvem som helst plukke ned et bilde, gå til en av butikkene i sentrum og kjøpe det som står oppført som ønske, og levere pakken hos Koteng. Hun sørger for at den når riktig person. Også flere lokale bedrifter har engasjert seg og vil gjerne bidra med gaver.

Gaver til brukere av CRUX Barm oppfølgingssenter
På CRUX Barm oppfølgingssenter håper de på mye hjertevarme og samarbeid med både bedrifter og privatpersoner. 

- Jeg henter kort hos «Lille Lone» som våre deltakere kan fylle ut. Det blir satt en kode på hvert enkelt kort, etter de har blitt utfylt, slik at jeg har en oversikt over hvilke kort som tilhører hver enkelt. Vi håper at vi kan klare å få oppfylt de fleste ønskene som henges på treet. Bidragene kommer jo også inn med utgangspunkt i de ulike ønskene. De som vil bidra med gaver må levere dem innen 16. desember. Det er dagen før CRUX Barm har sin julemiddag, sier Grønvold.

Foto: Trude Ånnevik (faksimilie fra Hamar Arbeiderblad). 

Oppdatert