Gå til innholdet

Mandag 17.februar kunne varaordførar Mikal Leigland erklære CRUX Vindfanget møbelsnekkeri i Os for åpnet. Her skal det lages gull av gråstein! 

Varaordførar Mikal Leigland slo et slag for CRUX Vindfanget møbelsnekkeri
Klipping av den røde snoren var erstattet med slegge, nagler og treverk da det nye møbelsnekkeriet ble åpnet. Dette er det nyeste tilskuddet av aktivitetstilbud som CRUX Vindfanget oppfølgingssenter driver. Her kan mennesker som av en eller annen grunn har falt ut av skole eller ordinært arbeidsliv få oppfølging. Varaordfører Leigland som selv har vært arbeidsleder i 35 år ga uttrykk for hvor viktig det er å ha en meningsfull hverdag, bli sett og hørt. 

Ideen er å få tak i brukte møbler og restaurere dem for videresalg. I tillegg vil de også ta oppdrag for folk som vil ha spesialtilpassede møbler eller andre innredninger eller innretninger, og lage båtmøbler. 

Leder for møbelsnekkeriet, Torleif Solstad, gikk fra en trygg jobb som han har hatt i 17 år. Han har med stort engasjement startet i jobben som nå har midler kun for ett år om gangen. Han har gyvet løs på jobben og skaffet fem maskiner via Finn.no til verkstedet, til samme sum som knapt ville holdt til en ny maskin.

På møbelsnekkeriet vil det være tre deltakere av gangen på prosjekter, både av hensyn til oppfølging og plass. Og etter hvert vil de også samarbeide med tømrergruppa som finnes fra før på CRUX Vindfanget om ulike prosjekter. Kanskje jobber de med prosjekter der det trengs tilpassede møber eller innredninger? 

Det var god stemning på åpningen hvor det ble servert pizza og kake, og musikalske innslag resulterte i allsang. Varaordfører Leigland leste diktet "Rotvelt" som hans far har skrevet.

Virksomhetsleder Gunnvor Hernes Leonsen uttrykte glede over å kunne legge til rette for at enda flere av innbyggerne i Os kan få arbeidsrelatert erfaring under kyndig ledelse, og føle seg nyttige.  
 

Oppdatert