Gå til innholdet

Drammens Tidende har besøkt CRUX Øvre Eiker oppfølgingssenter om et nytt initiativ de har satt i gang etter inspirasjon fra CRUX Hamartiltakene. I desember kan innbyggerne i Øvre Eiker være med på å glede noen som ikke har det så enkelt i hverdagen.
Vala Åkerstrøm, Lise Gundersen og Elisabeth Spiten Eng håper på stor giverglede i Hokksund. (Faksimile fra Drammens Tidende)

Mange gruer seg til jul og derfor kan CRUX sine deltakere og andre i Øvre Eiker over 18 år skrive sine juleønsker på små hjerter. Hjertene blir hengt opp i juletreet som står i CRUX bruktbutikk, og her kan privatpersoner og bedrifter hente lappene som henger på treet og innfri ønskene. For å henge opp et ønske og kunne få en julegave må en opplyse om navn og kontaktinformasjon til de butikkansatte eller frivillige medarbeiderne. På hjertene som blir hengt på treet blir alle personopplysninger anonyme. Det er satt en pris på rundt 300 kroner når det gjelder gaver folk ønsker seg og gir bort.

Arbeidet med gaveønsketreet er drevet av frivillig arbeid. Det er det Vala Åkerstrøm som står for. Hun har mange år med frivillig arbeid bak seg og kom til CRUX for en måned siden. Som innbygger i Hokksund ønsket hun å se hva som rørte seg i Hokksund og ble positivt overrasket over arbeidet CRUX gjør.

- Jeg går hjem med tårer i øynene etter å ha vært her. Jeg ser hva huset gjør med menneskene som er her, det er veldig fint. Nå har jeg høye forventninger når det kommer til ønsketreet. Det er de som mange kanskje har glemt litt, men som crux husker på, som jeg tror kan få ekstra stor glede av dette, sier Åkerstrøm.

- Vi har allerede fått inn noen hjerter med ønsker som henger på treet. Jeg tror det sitter langt inne hos folk å ønske seg noe her. Det er flere som sier at de tror noen andre trenger det mer enn de, men sånn er det ikke alltid, sier virksomhetsleder Elisabeth Spiten Engh.

Les hele den fine saken her

Oppdatert