Gå til innholdet

Natt til torsdag brant det i nabobygget til CRUX Barm oppfølgingssenter i Hamar. Arbeidsleder Thomas Berntzen leste om brannen i lokalavisens nettutgave like etter at den startet, og dro til åstedet og tok med seg pc-ene og flyttet bilene til virksomheten.  
Thomas Berntzen og Petter Hallan foran lokalene til CRUX Barm oppfølgingssenter. Foto: Jo E. Brenden, Hamar Arbeiderblad

-På det tidspunkt Thomas ankom, var det uoversiktlig og usikkert hvor mye brannen ville spre seg. Han fikk beskjed av brannvesenet om å flytte bilene våre i bakgården for sikkerhets skyld. I tillegg tok han også med seg pc-ene våre for å være på den sikre siden. Vi var i kontakt på telefonen, og senere på natta ringte politiet meg og informerte om situasjonen. Da hadde de fortsatt ikke full kontroll på brannen, så vi var spent på hva som møtte oss på morgenen. Heldigvis slapp vi unna med lettere røykskader i våre lokaler, sier virksomhetsleder Jon Arne Frøyland.

Et gammelt verneverdig hjørne av kvartalet hvor CRUX Barm oppfølgingssenter leier lokaler, ble totalskadd i brannen. Dette er veldig leit for byen, men heldigvis gikk ingen liv tapt.

- Torsdag og fredag oppholdt vi oss i andre etasje på CRUX Arbeideren, med egen inngang fra bakgården, da lokalene våre måtte behandles for røykluft. Det fungerte greit for et par dager, men vi er da veldig tett på det aktive rusmiljøet i byen som holder til der, så det var godt å komme tilbake til eget sted, sier Frøyland.

Politiet har pågrepet og siktet flere personer etter brannen i Hamar sentrum natt til torsdag.

Oppdatert