Gå til innholdet

- I løpet av de syv årene Café Hjerterknekten har eksistert, har vi hatt 67 personer på arbeidstrening. Av dem er det 19 personer som i har kommet seg videre ut i jobb, og vi har fått gjennom fire lærekandidater og fire lærlinger, forteller daglig leder Elin Teistklub.

 
16.april hadde Kine Langeng sin siste arbeidsdag på Cafe Hjerterknekten, drevet av CRUX Jarlegården, med fagbrevet i boks.

Café Hjerterknekten er en urban og lun kafé i hjertet av Steinkjer, som serverer hjemmebakst og kaffe fra baristamaskin, hvor kundene også kan også bestilles møtemat. Kafeen er et samarbeidsprosjekt mellom stiftelsen CRUX og NAV Steinkjer, og er en arbeidstreningsplass for ungdom, og et springbrett ut mot ordinært arbeidsliv.

Den siste som gjennomførte lærlingperioden er Kine Langeng (25) fra Steinkjer. Hun jobbet fem måneder på Café Hjerterknekten i 2015, og i april avsluttet hun arbeidsforholdet etter å ha vært der i tre år. Blid som dagen er lang, ærlig og pliktoppfyllende. 

- Det som gjorde at jeg havnet på Café Hjerterknekten i mars 2018 som lærling, var at jeg kjente til kafeen og visste at de tok imot lærlinger og lærekandidater. Motivasjonen min var og er at jeg har noe å gå til. Og til slutt at jeg satt med et fagbrev innen salg og service. Det betyr at jeg nå står sterkere i en prosess ved arbeidssøking, og i en arbeidshverdag. Veien min går videre på høyskole fordi det er vanskelig å få jobb i koronatiden. Derfor falt valget på å få en høyere utdanning, forteller Kine. Nå venter studier.

CRUX gratulerer og ønsker Kine Langeng lykke til videre! 

Oppdatert