Gå til innholdet

Den unge rapartisten Ugbad Yusuf «Musti» Mustafa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, ikke minst for låta om Gro Harlem Brundtland. Musti fra Tøyen, har kommet med plate og er portrettert i Aftenposten, DN, besøkt Lindmo og podcasten til The Kåss Furuseth på NRK for å nevne noe. Og det var i podcasten hun nylig kom hun med en rørende hilsen til ansatte ved CRUX Styve Gard. på Evanger. 

Foto: nrk.no
Musti er opptatt av psykisk helse og ungdom. Da samtalen i podcasten til søstrene Kåss dreide seg inn på dette, fortalte Musti at hun har bodd på institusjon. Nærmere sagt på CRUX Styve Gard, gården på Evanger i Voss. I innslaget gir hun de ansatte en "shout out". Hun roste dem og fortalte kort hva tiden på gården med dyrene har betydd for henne.   

Klikk på lenken og hør intervjet her (spol frem til 37 min.)

Hva betyr det for å få en slik shout out og tilbakemelding?
Her er noen svar fra ansatte ved CRUX Stye Gard:

"Vi har medarbeidere som stiller i verdenseliten når det kommer til miljøarbeid og har et hjerte som rommer så sykt mye. Takk Musti for at du satt ord på dette, det betyr mye for oss!"

"Kjensla i det ein høyrer om ein ungdom som har lukkast i å bruka dei verktøya me som jobba i Styve Gard putta i verktøykassa deira er ubeskriveleg! Å vera ein del av eit fellesskap der personale byr på seg sjølve og trur på og kjempar for den enkelte ungdom med alle dei utfordringane dei står i gjer meg stolt og rørt! Me møter alle tunge og utfordrande dagar både som tydelege vaksne for ungdomane, men det er verdt alle tankane og arbeidet når ungdomen fortel om oss med begeistring og tiltru. Historia til Musti er ein av desse, gåsehud og varme kjensler i det ho fortel om Styve på podcasten til søstrene Kåss. Igjen rørt og stolt medarbeidar."

"Jeg blir iallfall stolt og varm i hjertet. Hun beskriver akkurat det vi ønsker, nemlig å så noen frø som de kan få nytte av seinere. Hun sa noe om at «ett eller annet jeg lærte der oppe gjør at jeg klarer meg mye bedre nå..» De ordene gir jobben min mening! Når vi står i stampe og kjenner oss motløse i hverdagen, er det nettopp dette vi skal huske på. Å tenke at vi sår frø."

"Så blir jeg glad for at det går bra med Musti, at hun blomstrer og har funnet sitt talent og lidenskap. Hun har blitt ei flott og reflektert ung dame. Og med tanke på de diskusjonene vi har hatt om dyr og gårdsdrift! Tre år seinere sitter hun og forteller om sauene Uggi og Buggi!! «Vi hadde traktorer og sånn». Ei jente med hjerte på Tøyen.... Say no more! "

"Blir stolt av å jobbe ved en avdeling som Styve Gard, vi er ikke en random institusjon!"

"Vi driver med miljøarbeid på en plass med lange tradisjoner for å hjelpe folk i en vanskelig periode av livet. Vi har ikke fancy fasiliteter men «hyttene» våres duger til formålet, vi har sauer som beiter rett utenfor soveromsvinduene til ungdommene og selv om det kan irritere nattesøvnen er det fremdeles Uggi og Buggi (RIP) som trekkes frem som en medvirkende årsak til at oppholdet ble vellykket."

"Stolt og kry over at hun opplevde tiden hos oss på den måten. Det er motiverende for meg å vite at tiden hun hadde hos oss hjalp henne til å få det bedre psykisk."

Oppdatert