Gå til innholdet

Når går alkoholbruk fra å være noe positivt til å bli noe vanskelig for ungdommer? 10.desember sendte NRK programmet "Ung alkis". For oss i CRUX som jobber med unge mennesker og rusproblematikk, er dette programmet et godt tips.  

Foto: nrk.no
NRK Innafor er en personlig og undersøkende dokumentarserie som utforsker miljøer og fenomener som utfordrer en ung generasjon. I ett av programmene ønsket programleder Vilde Bratland Erikstad (24) å undersøke om det finnes folk på hennes egen alder med alkoholavhengighet. Hun trodde ikke at folk som har levd så kort kunne være alkoholikere. Hun fant mange. Av de hun var i kontakt med var det få som ønsket å stå frem, men tre unge mennekser i 20-årene velger å gjøre det. 

Programmet belyser skam, hindringer, vennskap, håp, verdighet og ikke minst kunnskap om avhengighet og hvordan mennesker kan oppleve rusmidler som løsning på å klare hverdagen. 

"Det geniale er hvordan NRK belyser menneskene bak avhengigheten. Den varme nysgjerringheten som journalisten viser, ydmykheten, fordommene som slippes fram i lyset, kompleksiteten, håpet om en bedre framtid, og rekken av filosofiske og grunnleggende spørsmål". (Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon)

Se "Ung alkis" her. 

 

Oppdatert