Hvordan fikk du idéen til spillet?
-Spillet ble til etter en ide av Lill Randi Skaran, som jobber i barneverntjenesten i Kristiansand. Hun hadde tatt for seg boken min «Den lille følelsesboka» og gjort den om til et lite spill som hun brukte med foreldrene hun jobbet med. Så hun presenterte ideen for meg. Jeg likte den veldig godt, og da forlaget gikk med på å forsøke å lage noe i dette formatet, har det bare gått slag i slag. Spillet har som mål å styrke båndene mellom "deg og ditt barn". Tanken er at det er en litt kjekkere måte å jobbe med seg selv på, med tanke på en del andre alternativer, og at spillet kan være med på å ufarliggjøre dette med å jobbe med egne følelser, sier Heine Vestvik.
"Det lille følelsesspillet" passer alle som er sammen med barn til vanlig, og som ønsker å jobbe med seg selv og egne følelser i møte med barn. Spillet består av kort som man skal trekke på tur i grupper fra to eller flere. På kortene er det ulike temaer; ulike situasjoner, triggerer, uhensiktsmessige strategier og hensiktsmessige strategier i møte med barnet. Dette deler en med hverandre i gruppen som deltar i spillet.
-Som bøkene mine er spillet også i kategorien «selvutvikling». Det kan også fint brukes som en metode for å veilede foreldre for de som arbeider med foreldreveiledning, forteller han.
Hva er hensikten med spillet?
-Hensikten er vel kanskje at vi alle kan ha noe å gå på når det gjelder hvordan vi er mot barna, og at det også er helt vanlig å gjøre en del feil, miste hodet litt, eller kjøre seg fast. Vi skal jo ikke være perfekte foreldre, men det fine er at vi alltids kan forsøke å få det litt bedre til neste gang uansett. Litt bedre er ofte det som skal til for at det skal bli bedre relasjoner og fredeligere dager i hjemmet, legger han til.
Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?
-Jeg ønsket, slik som også bøkene mine prøver på, å gi foreldre en enkel måte å bli bevisst sine tanker og følelser omkring hvordan en opptrer overfor barna sine. Målet er å gi foreldre noen gode strategier som vil styrke båndene i familien. Fra jobben min har jeg sett behovet for å gi foreldre enkle verktøy, og erfart at foreldre kommer veldig langt på egen hånd når de får litt ny kunnskap. De er ofte i stor grad er i stand til selv å finne retningen som gjør dem tryggere i foreldrerollen. Jeg håper foreldre kan finne spillet nyttig, og så er det også litt kjekt om noen i hjelpesystemet også kan finne det nyttig, slik som barneverntjenesten i Kristiansand og andre barneverntjenester som har tatt i bruk spillet, sier Vestvik.