Gå til innholdet

Under en vanskelig periode i tenårene, tilbragte P3 Gull-aktuelle Musti et år på CRUX Styve Gard. Nylig var hun gjest i podkasten The Kåss Furuseths, og i går kom det artikkel på nrk.no. Musti etterlyser bedre informasjon og forbilder til unge som sliter.

19 år gamle Ugbad Musti er rapper og fikk sitt gjennombrudd i år. Hun er best kjent for radiohiten «Gro Harlem Brundtland». Foto: nrk.no

Da Musti nylig var invitert til søndagsbrunsj hos «The Kåss Furuseths», fortalte hun at hun engasjerer seg spesielt for ungdoms mentale helse, og mener det er viktig at man som tenåring har noen man kan lene seg på og lære mer om psykiske utfordringer fra.

Musti tilbragte et helt år på institusjonen i Evanger, på et fjell mellom Voss og Bergen, før hun kunne dra hjem til Oslo igjen.

– Det var ingen hus der, bare hytter. Og dyr og traktorer. Først var overgangen vanskelig, men etter hvert kom jeg til et punkt hvor jeg rett og slett aksepterte at jeg var der på tvang, uten mulighet til å forlate stedet. Så jeg fant meg et lam og kalte det Uggi.

– Da jeg kom tilbake til Oslo etter oppholdet følte jeg meg så mye lettere til sinns. Det var noe jeg må ha funnet ut der som hjalp meg å være den jeg er, og roe meg ned.

Alt begynte å bli bedre da hun selv bestemte seg for å gjennomføre, innrømte Musti til Else Kåss Furuseth.

– Det er fantastiske folk som jobber der, så shoutout til institusjonen CRUX Styve Gard! De hjalp meg under en veldig vanskelig tid.

De som arbeider på gården er rørte over den unge rapperens tilbakemelding.

– Jeg blir stolt og varm i hjertet. Hun beskriver akkurat det vi ønsker, nemlig å så noen frø som man kan få nytte av seinere. Musti sier at ett eller annet hun lærte hos oss gjør at hun klarer seg mye bedre nå. De ordene gir jobben min mening, skriver en ansatt ved CRUX Styve Gard i en uttalelse fra institusjonen.

Les intervjuet med Musti i sin helhet på nrk.no

Oppdatert