Gå til innholdet

Kate Evelyn (20) har bestemt seg for at historien hennes er for viktig til å ikke deles. For det er mange som ikke vet hvordan det er å vokse opp på en institusjon. Hun flyttet inn på en av CRUX sin avdelinger da hun var 16 år, og vil nå fortelle sin historie for å bringe håp. Artikkelen er laget for CRUX og er merket "Annonsørinnhold" ved publisering i Haugesunds avis, både på nett og print.

-I 2022 startet vi en ettervernavdeling på Haugalandet som gir tilbud til ungdommene når de flytter ut fra avdelingene våre, frem til de er 25 år. Dette er et lokalt forebyggende tilbud som vi ønsker å nå ut med til kommunene i vår region. Det er barneverntjenesten i den enkelte kommune som betaler for etterverns tilbud. Derfor er det viktig for oss at de ser hvilken betydning tilbudet har for den enkelte ungdom, forteller institusjonsleder Anne Kvilhaug. 

Flyttet inn på institusjon for ungdom som 16-åring:

– Jeg visste at det kom til å gå bra, selv om jeg hadde det kjipt der og da

For Kate Evelyn er livet bedre enn noensinne. Den ressurssterke og reflekterte 20-åringen har bestemt seg for at historien hennes er for viktig til å ikke deles. For det er mange som ikke vet hvordan det er å vokse opp på en institusjon.

Blikket til Kate Evelyn er stødig, og hun møter andre med klokskap, refleksjon og tålmodighet. Akkurat nå smiler livet til henne, og det ble slik hun innerst inne alltid hadde håpet og trodd - at det kom til å gå godt.

Erfaringene hun har med seg fra bakgrunnen sin vil hun bruke til noe bra. Hun ønsker å hjelpe andre som har det vanskelig. Den store drømmen er å bli helsesøster. For det er nok av barn og unge som trenger noen som kan lytte til dem. Og forstå. Den drømmen er ikke så langt unna. Kate Evelyn har fullført utdanningen som helsefagarbeider, og skal starte på sykepleien. Hun har skapt et trygt og godt hjem for seg selv, kjæresten og sin lille pus i leiligheten deres.

Et trygt hjem var også det hun fikk da hun som 16-åring flyttet inn på barnevernsinstitusjonen CRUX Haugalandet i Haugesund.

Oppdatert