Gå til innholdet

Å være fosterhjem er å være der og stille opp for barn som trenger det mest. For et barn som har hatt det vanskelig, kan det å få oppleve vanlige ting utgjøre en forskjell. Bli fosterhjem i stiftelsen CRUX. Du er der for barnet, vi er her for deg.

Du kan utgjøre en forskjell i et barns liv. Ill.foto

Vi vet at en omtenksom og varm familie kan gi rammer og trygghet slik at barn kan være barn. Til tider en krevende oppgave, men det viktigste er å gi barnet en trygg hverdag med omsorg, medvirkning og utviklingsmuligheter.

Vi trenger deg som setter barna først, og som ønsker å utgjøre en forskjell i et barns liv. Er dere en slik familie?

 - I CRUX trenger vi ikke superhelter, men hverdagshelter. Et godt fosterhjem skaper vi sammen. I CRUX strekker vi oss litt lenger for å kunne gi de beste rammebetingelsene til familiene som tar på seg «verdens viktigste jobb», sier enhetsleder Anne-Grete Andreassen.

- Du er der for barnet, og vi er der for deg, understreker hun.

anne-grete-andreassen

Hvilke rammer har CRUX rundt fosterhjemmene?
- I CRUX er det et stort faglig fellesskap av ansatte og familier som er der for hverandre. Våre fosterhjem får opplæring, tett og god oppfølging fra erfarne, kvalifiserte fagkonsulenter. Det vil være en fast konsulent som følger opp og koordinerer det faglige arbeidet rundt barnet/ungdommen. Vi har miljøterapeuter og støttehjem som er tilknyttet familiene, slik at hvert barn får et godt og individuelt tilpasset tilbud. Vi arrangerer gruppeveiledning, kurs og fagdager, samt inviterer til ulike sosiale arrangementer. I tillegg har vi bakvakt, så du er aldri alene, sier Andreassen.

- I CRUX er vi fleksible og strekker oss langt for at vi sammen skal lykkes i oppdraget.

Hva sier du til de som vurderer å bli fosterhjem, men er usikker på om dette er noe for dem?
- Vi oppfordrer alle som tenker tanken å bli fosterhjem og starte med å ta «Fosterhjemstesten» som vi har laget digitalt.

Meld deg gjerne på vårt fosterhjemskurs som er gratis og uforpliktende for å se om dette er noe for deg og din familie. Hvis du fortsatt vurderer å åpne hjemmet ditt for barn som trenger en trygg hverdag, håper vi du velger å samarbeide med CRUX. Det vi kan love deg, er at vi vil gjøre alt for at du skal lykkes, i et felles ønske om å gi barna en best mulig fremtid, sier Andreassen.

CRUX ønsker alle typer familier; både gifte, samboende, likekjønnet, flerkulturelle og enslige for å nevne noe. Det er et ønske at fosterfamilien ikke har mindre barn, og har støtte i sitt nettverk, for å kunne gi den tid og omsorg som vår målgruppe krever.

bilde-fra-sam  
Se vår filmsnutt "Du er der for barnet. Vi er her for deg.  

                                                   

Oppdatert