Gå til innholdet

- Vi ønsker å oppmuntre i en vanskelig tid, og si «hei, vi er her», forteller Darin Elvemo ved CRUX Huset i Tromsø.

Dan Røberg med bursdagshilsen til prosjektmedarbeider Anne Sørensen

Virksomheten er midlertidig stengt, etter henstilling fra norske myndigheter for å begrense spredningen av koronaviruset. Elvemo er administrasjonsleder ved CRUX Huset, og han forteller at ideen kom da kona hans som er prest, fikk en telefon fra Kirkelig fellesråd.

- De ba henne gå ut på trappen, og der fant hun to wienerbrød og kaffe. En liten og hyggelig oppmerksomhet. Jeg synes dette var en så fin ide, og mine kollegaer syntes det samme, så her har vi hatt kreative runder på hva vi kunne gjøre for våre deltakere. Hensikten er å si at vi er her, oppmuntre og gi litt glede og oppmerksomhet i en spesiell hverdag når man ikke kan være sammen. Da må vi gjøre det på andre måter, sier Elvemo.

Fire ansatte dro før helgen på dørene til 40 deltakere som bor i Tromsø, og overleverte gaveposer som inneholdt påskeliljer, te, kaffe, melkesjokolade, gule kubbelys og påskeservietter. I tillegg lå det også en skriftlig hilsen, med kontaktinformasjon til de ansatte ved CRUX Huset.

Hvordan har dette blitt tatt imot?  
- Vi har fått flere fine tilbakemeldinger. Noen har ringt oss, og andre har sendt hyggelige meldinger med bilder av påskeliljene som har slått ut i blomst. De uttrykker at dette var veldig hyggelig, fint, rørende og at det varmet. Så er det også koselig for oss å høre at de gleder seg til at vi kan treffes på CRUX Huset igjen, sier Darin Elvemo.

Her er et eksempel på en nydelig tilbakemelding:

💕😊 God morgen!
Jeg satte så utrolig stor pris på at du kom innom i går.
Og med så koselig hilsen fra deg og dine kjære kollegaer på Crux Huset.
Jeg blir helt rørt over omtanken dere har.
Det har vel også noe med at det er veldig uvant for meg å oppleve at noen gir en oppmerksomhet sånn uten videre på en vanlig (uvanlig) fredag.
Igjen tusen takk.
Jeg er nå sikker på en ting: Angrer ikke at jeg stod på døra og banket på hos dere.
Jeg ser fram til mere tid sammen med dere en gang når det lar seg gjøre.
Hilsen til hver og en av dere💙💚
Klem

 veronika-og-dan
 
deltaker-2deltakerOppdatert