Gå til innholdet

I løpet av sommeren sender CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter i Bergen sin første podcastepisode for pårørende innen rus, kriminalomsorgen og psykisk helse. Prosjektet realiseres med midler fra Helsedirektoratet. 
Fra høyre: Erfaringskonsulent og programleder Caroline drar i gang podcast for pårørende til sommeren. Med seg i redaksjonen har hun miljøteraputene Hilde og Birte, og virksomhetsleder Yvonne (t.v) heier stort på teamet sitt.
CRUX Kalfarhuset er et oppfølgingstilbud for mennesker som ønsker å arbeide med endring for å oppnå et liv uten rusavhengighet og kriminalitet. De har også et pårørendesenter som tilbyr gratis oppfølging til familier og til pårørende individuelt.

- Vi ønsker med dette å sette pårørendes situasjon og behov på dagsorden, og være et talerør for dem. I podcasten vil vi sette lys på både deres egne erfaringer, men også å videreformidle kunnskap som kan være til hjelp for pårørende i deres situasjon. Vi håper at podcasten kan være med å spre kunnskap om de ulike tilbudene som finnes til pårørende, sier prosjektleder Hilde Lauritzen.

I podcasten, som i skrivende stund ikke har fått navn ennå, møter vi erfaringskonsulent Caroline Gjesdal ved CRUX Kalfarhuset som programleder. Hun får hjelp av resten av teamet på pårørendesenteret med å finne temaer og gjester, forteller Hilde Lauritzen som er prosjektleder og miljøterapeut ved virksomheten.

- Vi leier studio, og kjøper tjenester til redigering, markedsføring, cover og intro. Planen er å slippe to episoder første dag, og deretter kjører vi sending en gang i måneden. Podcasten finner dere på iTunes og Spotify, i tillegg til andre sosiale medier.

Hvordan finansierer dere podden?
- Podcasten blir finansiert med midler fra Helsedirektoratet. På grunn av koronasituasjonen hadde vi ubrukte midler vi har fått av dem til Pårørendesenteret. Vi søkte derfor om å få overført dem til dette til prosjektet. Med tiden ønsker vi selvfølgelig å få inn sponsorer, så hvis noen har gode ideer er det bare å ta kontakt, oppfordrer Lauritzen.

Navnekonkurranse: Hva skal podden hete?
Send inn forslag til parorende.kalfarhuset@stiftelsencrux.no Frist: Mandag 26. april 2021.
Det vanker selvfølgelig en liten premie til beste forslag. Til orientering så er navn på tilsvarende eksisterende podcaster: «Usynlige tigre», «Pårørendepodden» og «Noia»

Oppdatert