Gå til innholdet

Dette var overskriften til musikkanmelder Olav Solvang i avisen Vårt Land, da han skrev om det nye albumet "Veien videre" til Bækkalokket ved CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter i Bergen. Mange av korets medlemmer er mennesker som soner, eller har sonet fengsels­dommer, mens andre har gjennomført rusbehandling på en institusjon. Sammen synger de om frihet, håp og forsoning. 

Bækkalokket fra CRUX Kalfarhuset skulle holdt flere konserter med sangene fra den nye plata, med kjente artister. Nå er konsertene avlyst, men plata kan høres på digitale plattformer. Foto: Jon Tesdal

Bækkalokket skulle holdt flere konserter med sangene fra den nye plata sammen med Bjørn Eidsvåg, Rune Larsen og Christine Gulbrandsen. Artistene ønsket å gjøre dette gratis. Koronaen satte imidlertid en stopper for dette.

«Innspillingen av konsertrepertoaret er likevel blitt en bra erstatning, fordi spontaniteten og tilstedeværelsen under opptaket ikke har latt seg digitalisere vekk», skriver musikkjournalist i Vårt Land, Olav Solvang.

Han har gitt plata en flott anmeldelse, og skriver: «Korets nye album, Veien videre, gir meg en tilsvarende sitring i kroppen som under avslutningsscenen i filmen Så som i himmelen, hvor det lokale kirke­koret under fremføringen av «Gabriellas song» høres ut som et himmelsk gospelkor: «Jag vill känna att jag lever, veta att jag räcker till».

Solvang er begeistret for den jordnære produksjonen, tekstene og musikken. Han skriver blant annet: «Den skal være temmelig døv og følelseskald, som ikke ­hører hvordan sangerne og musikerne med stor energi synger og spiller livsgnister inn i hverandres liv, men også i våre liv, vil jeg tro. Hvem kan ikke føle seg fanget og mismodig, og trenge­ trøst og tenning, i disse koronatider?»

Plata legges ut på digitale plattformer om kort tid. 

 

Oppdatert