Gå til innholdet
CRUX Tilja oppfølgingssenter ønsker å være en base for individuell oppfølging, samvær og fellesskap, og et utgangspunkt for aktivitet, arbeidstrening og turer.
8105389-tom-riis
Vi tilbyr helhetlig oppfølging i forhold til: 
• Bolig
• Fritid og aktiviteter
• Arbeid og utdanning
• Økonomi og materielle forhold
• Sosialt nettverk og fungering
• Fysisk helse
• Psykisk helse
• Verdier og etikk

KREATIVE TILBUD
Det kreative verkstedet 
Aktivitetene skal gjenspeile deltagernes interesser og ønsker. Foruten samtalen er "Det kreative rommet" viktig. Her faller folk til ro og føler mestring og glede. Resultatene er flotte kunstverk og brukskunst, men det fineste er at mange oppdager nye interesser og evner hos seg selv. Brukermedvirkning og fokus på egne ressurser er viktige verdier i det kreative arbeidet.
På kreativt verksted arbeides det med maling, hekling, strikking, sying, keramikk og mye mer. Her er det kreativiteten som setter grenser.

Musikktilbud
Vi elsker musikk på CRUX Tilja! Hver uke fylles huset med musikk fra Tilja band og CRUX Tilja teater. ”Tilja band” består av ansatte, deltakere og andre som er interessert i samspill. Bandet spiller ved ulike anledninger og bidrar til god stemning på huset. Vi har lenge drevet med musikkundervisning. Vi har i dag en ansatt som er gitarpedagog, og flere ansatte som kan gi musikkundervisning til deltakere. Vi har også et musikkstudio med mulighet for veiledning på innspilling og miksing. Vår gitarpedagog har månedlig musikkundervisning i Skien fengsel.

CRUX Tilja teater
I nært samarbeid med Grenland Friteater drives CRUX Tilja teater. Teateret er et amatørteater hvor målsettingen er at deltakerne kan vokse gjennom teater og musikk. Årlig har teateret mellom 20-30 forestillinger. Flere av deltakerne opplever stor personlig vekst gjennom å stå på scenen og gjennom formidling. Det oppleves stort å få gi tilbake til samfunnet gjennom teateret. Teaterets skuespillere og musikere formidler livsnært og troverdig, med et humoristisk skråblikk på livets utfordringer og aktuelle samfunnstemaer. 

AKTIVITETSTILBUD
Snekkerverksted
På CRUX Tilja har vi et snekkerverksted hvor vi produserer ulike produkter som utebenker, blomsterkasser, søppelkasse hus med mer. Vi tar gjerne imot spesialbestillinger fra kunder og tilpasser etter kundens ønsker. Vi lager også brukskunst av trevirke, og rehabiliterer møbler for kunder og for videresalg.

Sykkel- og mekanisk verksted
Vi har et sykkelverksted hvor vi setter i stand brukte sykler for videresalg. Her har vi gjenbruk av deler fra andre sykler og selger ut komplette sykler til kunder. Vi tar også imot lettere mekanisk arbeid som service på gressklippere, båtmotorer o.l.

Tilja butikk/salg på stand/firmagaver
Vi har en Facebook side hvor vi selger kunst, brukskunst og andre produkter. Vi har også salgsstander når teateret har konserter hvor vi kan selge ulike produkter.

Kjøp flotte firmagaver eller årets julegave til ansatte og samarbeidspartnere, og støtt samtidig et viktig arbeid. Her lages nydelige gaver med mening! Gi en gave som betyr noe - både for den som mottar gaven og den som har laget den.

Ta kontakt for priser og bestilling

Virksomhetsleder Alexander Hoffsbakken 
Tlf. 977 61 786
a.h.egeland@stiftelsencrux.no

Kjøkken/mathenting/matutlevering
God mat er en viktig del av fellesskapet på CRUX Tilja. Som deltaker har du mulighet til å bidra i matlaging og tilbereding av lunsj til alle på huset. Vi er opptatt av at vi skal ha sunn og variert mat, så dette er en god arena for å trene på matlaging. Det å spise sammen gir glede og samhold!

To ganger i uken henter vi overskuddsmat i lokale matbutikker. Ved behov henter vi mat på Matsentralen i Larvik. Vi deler også ut matposer til de av deltakerne som er i behov av litt ekstra hjelp. 

Vaktmesteroppgaver
Vi har et fantastisk, men gammelt bygg på CRUX Tilja. Derfor er det stadig vaktmesteroppgaver som må gjøres på huset. Dette kan være vask, lettere oppussing m.m.

Oppdrag
Vi får mange oppdrag utenfor huset. Det kan være hjelp til hagearbeid, flytteoppdrag og lignende

Turvirksomhet 
Friluftsliv er en viktig aktivitet hos oss. Torsdager er vår faste turdag uansett vær. Turmål kan variere fra toppturer til fisketurer. Vi drar også på en årlig hvitveistur til Jomfruland i mai og i august tar vi turen dit igjen for noen dagers ferietur. I juni drar vi på en litt lengre friluftstur med overnatting. 

Bærekraft
I alle våre aktiviteter er vi opptatt av bærekraft. Så lenge det lar seg gjøre så har vi gjenbruk av materialer, og setter i stand slitte møbler som trenger litt kjærlig oppussing.

Oppdatert