Gå til innholdet
utebilde

CRUX Styve Gard på Evanger i Voss er et behandlingstiltak, som gir behandling og oppfølging til deg mellom 15–18 år som av ulike årsaker trenger støtte og hjelp. Vi har plass til fem ungdommer i tillegg til de ansatte som jobber medlever. Her bor du i naturskjønne omgivelser, i et lite miljø hvor du får tett oppfølging og få personer å forholde deg til. 

Alle ungdommer som bor på gården kan få tilbud om å jobbe på gården. Vi har dyr som skal stelles, og vedlikeholdsarbeid. Vi har også muligheten til å tilby et alternativ til skole gjennom arbeid på gården.

Hvem kan bo hos oss
Ungdommer som bor hos oss er her av ulike årsaker, jfr § 6-1 og 6-2 i barnevernloven. Vi arbeider på oppdrag fra Bufetat og Oslo kommune.

Kort om boligene på gården
Gården ligger vakkert til i fjellsiden, med flere små hus som ungdommene bor i sammen med personalet. Vi har også et felleshus med stue, tv/aktivitetsrom, kjøkken og kontorer. I tillegg har vi også et eget hus for familie- og nettverksbesøk, med muligheter for overnatting. 

Beliggenhet
Rett utenfor døren på CRUX Styve kan du gå rett ut i vakker natur. Den kjente fiskeelven Bolstadelvi er også i nærheten. Evanger er et lite tettsted en drøy times kjøring fra Bergen. Det tar 20 minutter med bil til Voss sentrum, som har sine fasiliteter. Der finner du kino, Vossvind, klatrepark og Vossabadet for å nevne noe. Bavallen og Myrkdalen (Voss) er paradiset for deg som er interessert i å kjøre på ski (utfor/slalom). 

Kort om personalet
Vi som jobber på CRUX Styve Gard arbeider medleverturnus. Det vil si at ansatte bor sammen med ungdommene over perioder. Vår oppgave er først og fremst å skape trygge og gode relasjoner oss i mellom. Det er tre miljøpersonale på jobb av gangen, i tillegg til avdelingsleder og arbeidsleder. De fleste ansatte har høyskoleutdanning, og noen har også relevant videreutdanning. 

En virksomhet i stiftelsen CRUX
Vi er en del av CRUX, som er en ideell, diakonal og landsomfattende stiftelse med over 600 ansatte og mange frivillige medarbeidere.

Barnevern
CRUX er blant landets største ideelle aktører på barnevernsfeltet. Vi tilbyr et bredt spekter av omsorg- og behandlingstilbud:

  • Barnevernsinstitusjoner 
  • Fosterhjem og besøkshjem
  • Sentre for foreldre og barn 
  • Hjelpetiltak i hjemmet
  • Oppfølgingstilbud til ungdom.

CRUX tjenester innen andre fagfelt
Stiftelsen CRUX driver også tjenester innen:

  • Psykisk helsevern
  • Rus- og avhengighetsbehandling
  • Oppfølgingstjenester med blant annet bo- og arbeidstrening etter endt soning eller behandling
  • Akutt boligtilbud for familier
  • Aktivitetshus for mennesker med utviklingshemming

I CRUX arbeider vi aktivt for høy faglig kvalitet og tydelig verdiprofil.

"Det finnes alltid muligheter"
(slagord)

Helhjertet og Raus. Dristig og Solid
(kjerneverdier)

Oppdatert