Gå til innholdet

Nærmere 100 barn, unge og eldre Hamarinnbyggere deltok mandag 20.januar på åpningen av BUA som driftes av CRUX Hamartiltakene. Og selveste ishockeyproffen PatrickThoresen inviterte med barna ut på glattisen.
Liv Holstad Vestby, Klaaspeter Kuperus og Thomas Berntzen fra CRUX Hamartiltakene gleder seg over at BUA nå er en realitet. Her er de sammen med ishockeyproff Patrick Thoresen og glade Hamarbarn som fikk låne skøyter fra utstyrsbiblioteket.

I tillegg til lokalbefolkningen var også ordføreren, ishockey-proffen Patrick Thoresen, næringssjefen, sentrumslederen, flere lokalpolitikere og ansatte i CRUX på Hamar tilstede på åpningen. Ordfører og Thoresen holdt oppløftende taler, og det samme gjorde prosjektlederen fra CRUX, Liv Holstad Vestby, Arne Fossen (driftsansvarlig, BUA Hamar) og faglig leder for BUA Norge, Eline Egeland. I talene ble det poengtert at BUA er et demokratisk og klimavennlig tiltak, som også gir helsegevinster. BUA bidrar til utjevning av forskjeller, lavere forbruk og bedre folkehelse.

BUA Hamar er innbydende. Den skinte i flotte farger, full av flunkende nytt idrettsutstyr som byens innbyggere kan låne gratis. Spente og glade innlendinger fikk nyte flotte marsipankaker, drikke og vakre blomster. Det var topp stemning i bygningen på hjørnet av torget. Ikke minst var det stort for barna som fikk låne ishockeyutstyr, og bli med idolet Patrick Thoresen ut på isen på torget.

I CRUX er vi stolte av at BUA er blitt et «CRUX-vindu» i lokalsamfunnene både på Hamar og i Steinkjer.


Oppdatert