Gå til innholdet

-Vi har kjøpt inn tennbriketter som vi har stilt ut og selger i bruktbutikken vår. Tanken er å skape en fin aktivitet som vi kan sitte og gjøre sammen med deltakerne våre. Så håper vi så klart på en liten fortjeneste. Kanskje kan dette også bidra til mersalg i butikken, og gi en profilering av oss lokalt. På sikt håper vi at bedrifter vil kjøpe tennbriketter som gave til ansatte, og samtidig støtte oss. Vi selger også ved, så dette er et fint bi-produkt, sier virksomhetsleder Elisabeth Spiten Engh ved CRUX Øvre Eiker i Hokksund.

I tillegg til CRUX Øvre Eiker i Hokksund er også CRUX Jarlegården i Steinkjer og CRUX Hamartiltakene med i tennbrikettprosjektet.

-Jeg synes det er så gøy at vi har en aktivitet flere virksomheter i CRUX er med på. Det er bra markedsføring å selge samme produkt flere steder i landet, forteller Spiten Engh.

Samle inn lysrester til Tyrilys
Tennbrikettene er kjøpt fra Tyrilys som er en lokal lysprodusent. De lager produktet av ødelagte lys og lysrester fra egen produksjon. De andre ingrediensene er også overskudd fra lokal industri.

-Nå har vi internt på CRUX også begynt å samle lysrester i butikken. På sikt skal vi jobbe med at kunder kan levere lysrester til oss, som Tyrilys igjen kan lage briketter av. Det er en fin, sirkulær tanke og passer godt med at vi som Miljøfyrtårnsertifisert bruker ting på nye måter, istedenfor å kaste. Jeg tenker også å ta kontakt med lokale kirker på sikt. Kanskje vi kan hente lysrester der, sier Spiten Engh 

Oppdatert