Gå til innholdet

Er du i Bergen tirsdag 13. desember blir det julestemning i Johanneskirken kl. 19.00. "Desemberlys" er en konsert med Bækkalokket fra CRUX Kalfarhuset, Mannsgruppen Manna og Mannskoret på Søreide. - Denne kvelden byr vi på de vakreste juletoner, hvor du kan senke skuldrene og åpne hjertet. Overskuddet fra konserten deles mellom Kirkenes SOS og CRUX Kalfarhuset, forteller virksomhetsleder Yvonne Jordal. 

Gi deg selv en gave, dra sammen med en kollega eller kanskje staben på jobben vil dra på konsert sammen?

Bækkalokket
Bækkalokket er CRUX Kalfarhuset sitt kor, ett av oppfølgingssenterets mange tilbud. Her synger en gjeng sangfugler med svært variert bakgrunn, med det til felles at de elsker å synge og har stor glede i fellesskapet. Bækkalokket ble dannet i 2008. Siden det har de holdt mange konserter med kjente artister og gitt ut plater. Aller mest kjent er koret likevel for å berøre lytternes hjerter, fordi sangene ofte handler om livet selv - og om omveiene det noen ganger tar oss med på. Dirigent for koret er Kari Hansmark.

Mannsgruppen Manna
Manna ble startet i 1998, og har hele denne tiden vært ledet av dirigent Torbjørn Aadland. De synger stort sett a capella, og en stor del av repertoaret deres er hentet fra amerikanske vokalgrupper, men de synger også salmer og andre sanger. Manna er tilknyttet Bergen Indremisjon, og er medlem av Hordaland Korforbund.

Mannskoret på Søreide
Til tross for at koret bare ett år gammelt, har det opptrådd på flere arrangementer. Det består er en gjeng menn som trives med å synge i lag, og dele det glade budskap til sine lyttere. Initiativtaker og dirigent er Lars Angell.

Kort om Kirkens SOS 
Landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Hos dem er det alltid noen som tar imot samtaler, hver eneste dag, døgnet rundt, også i ferier og høytider. De ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og som kjenner at livet utfordrer. De tåler å høre, og har tid til å lytte.

Kort om CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter
Et tilbud til deg som vil bygge et liv uten rus og kriminalitet. De tilbyr oppfølging primært til mennesker som soner/har sonet fengselsstraff, eller har gjennomført rusbehandling. Pårørende er også en viktig målgruppe for arbeidet deres. De har også plass til deg som er ensom eller strever - og trenger et sosialt nettverk.

Oppdatert