Gå til innholdet

Stortingets Justiskomité var denne uken på en to dagers tur i Innlandet, og mandag 17.april valgte de å ta en stopp på Hamar og besøke CRUX og gatelaget til Ham-Kam. Politikerne fikk møte deltakere og høre deres historier, samt informasjon om hvordan tilbudene driftes. De ble imponert. 

irsdag 18.april besøkte justiskomiteen på Stortinget CRUX Hamartiltakene og Ham-Kams gatelag for å høre om arbeidet.

Det var Tor André Johnsen fra FrP som hadde lagt opp programmet. CRUX Hamartiltakene fikk en snau time til sette spor, og da var det godt for virksomhetsleder Jon-Arne Frøyland å ha noen gode erfaringsmedarbeidere med på laget. Tom Andersen jobber til daglig i verkstedet på BUA, og Petter er sjåfør i CRUX Flyttebyrå. Begge gjorde en kjempejobb med å sette ord på egen historie, og hvordan CRUX har bidratt til at de er der de er i dag. Det gjorde inntrykk!

- Det er inspirerende å høre hvordan CRUX skaper et fellesskap for dem som har falt utenfor, sier Andreas Sjalg Unneland (SV).

Også Ingunn Foss (H) likte det hun hørte.

- Jeg er imponert over det arbeidet CRUX gjør! Det betyr SÅ mye for de menneskene som får en ny mulighet i livene sine. De slutter med rus og kriminalitet, og blir en ressurs for samfunnet. Det er kjempebra, roser Foss.

Etter samlingen hadde Tor André Johnsen (FrP) dette å si:

- Jeg har fått orientering om det viktige arbeidet som CRUX gjør tidligere, og er meget imponert over den jobben de gjør for å hjelpe folk med rusproblemer ut av rushelvete. Det er helt utrolig å se hvordan de med beskjedne offentlig midler klarer å få rusmisbrukere bort fra kriminalitet og rus, og inn i jobb og over i et bedre liv. Den jobben CRUX gjør står det virkelig respekt av, sier Johnsen.

Han er overbevist om at det er viktig og riktig og prioritere midler til den jobben CRUX Hamartiltakene gjør.

- En krone brukt på CRUX er minst 10 kroner spart for samfunnet. Jeg tok med hele justiskomiteen til CRUX, ikke for at de trengte flyttebyrå, sier Johnsen med et smil, men for å vise og lære komiteen om den helt fantastiske jobben som gjøres fra CRUX, avslutter han.

Oppdatert