Gå til innholdet

 
På CRUX foreldre og barn – Solstrand i Haugesund er det èn aktivitet som har blitt populær i koronatiden. Bålpannen! Og den kan brukes til så mangt!

Hos CRUX foreldre og barn – Solstrand er bålpannen flittig i bruk.
Foreldre og barn-senteret er et frivillig hjelpetiltak for vanskeligstilte gravide og småbarnsforeldre med ulike hjelpebehov, der barna er i alderen 0-6 år. Koronaåret har ført til at mange fellesaktiviteter med familiene har måtte deles opp, og til tider også blitt satt på pause. På et husmøte kom det spørsmål fra beboerne om vi kunne rigge til kos ute med kaffe, noe godt på «grillen» og prat rundt en bålpanne?

- Så det ble kjøpt inn bålpanne for at vi skulle kunne samles ute. Vi har på godt med klær, holder god avstand, har godsaker til glede og nytelse for alle og godt humør. Bålpannen har vist seg å være en flott ide, der vi bare er sammen, deler tanker, erfaringer og ønsker, der vi ler litt eller mye, har gitt stor glede, forteller institusjonsleder Nancy Hammer.

Bålpannen har blitt brukt til alt fra å varme melk til de minste, til felles oppvartning av søte saker og kos til alle. Å samles ute rundt bålpannen er for mange av beboerne en ny opplevelse, mens for andre vekker det gode minner.

-Vi tenker at ved å legge opp til en slik aktivitet så jobber vi godt med tanke på modell-læring, påfyll av gode opplevelser, sosial trening, inkludering og vi ser på det som godt miljøterapeutisk arbeid. Parallelle prosesser er et begrep vi bruker hos oss. Vi gir av gode opplevelser til foreldrene og ønsker og håper på at foreldrene ser overføringsverdien av slik aktivitet til egne hverdag når de flytter hjem til sitt eget, sier Hammer. 
Oppdatert