Gå til innholdet

Mandag 13.januar startet Marthe Lundby Espenes (40) i en nyopprettet stilling som kvalitetsleder i stiftelsen CRUX. Hun inngår i generalsekretærens ledergruppe på hovedkontoret i Oslo.


Marthe Lundby Espenes

Marthe gleder seg til å lede den målrettede jobben med kvalitetssystem, utvikling og prosesser i en organisasjon i vekst.

- Jeg skal lede kvalitetsarbeidet i stiftelsen, og har da det overordnede ansvaret for videreutvikling og utrulling av kvalitetssystemet iCRUX og HMS-systemansvar. Jeg er kontaktperson i forbindelse med tilsyn ved hovedkontoret, og blir nærmeste leder for Ingeborg Fjeldstad Eriksen og Øyvind Nerheim. Det er vi tre som nå utgjør kvalitetsavdelingen, forteller hun.

Kort om Marthe, fag og familie
Marthe kommer fra stillingen som virksomhetsleder for institusjonstjenester i Nedre Eiker kommune i Buskerud. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning innen demens og alderspsykiatri, kvalitetsledelse, prosjektledelse, arbeidsrett og HR.

- Jeg har jobbet i kommunehelsetjenesten stort sett hele min arbeidskarriere. Kvalitet i tjenesten har alltid vært viktig for meg. Det har vært et hovedelement i alle stillingene jeg har hatt, uavhengig av nivå. For å levere gode tjenester må vi ha kontinuerlig fokus på kvalitet i alle ledd. Jeg har også vært hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund. I de siste seks årene har jeg jobbet med administrasjon, ledelse og kvalitetsrådgivning. Det betyr blant annet implementering, kursing og utvikling av kvalitetssystemer, revisjon og tilsyn, prosedyre/planutvikling, prosjekt- og personalledelse.

Hvorfor søkte du denne stillingen?
- Å få jobbe spisset med kvalitetsledelse hørtes forlokkende ut, som også matcher min kompetanse. Jeg liker at stiftelsen har som mål å gi økt livskvalitet til de som trenger det, og være medvandrer for mennesker som har store utfordringer i livet. Kjerneverdiene «Helhjertet og Raus, Dristig og Solid» slo imot meg i det jeg trådde inn døra på CRUX første gang. Det er imponerende. Å få anledning til å gjøre noe nytt utenfor kommunehelsetjenesten var også en årsak til at jeg søkte. Det er med iver og spenning jeg har søkt meg til ideell sektor og CRUX!

Hvem er Marthe i korte trekk?
- Jeg vokste opp i Oslo og på Skedsmokorset, men for 10 år siden flyttet jeg til Hokksund hvor jeg trives godt. Der bor jeg sammen med mannen min Terje, som er fysioterapeut og musiker. Til sammen har vi tre barn og hund. Mye av fritiden min handler om kjøring og henting på treninger, er heiagjeng på kamper og oppvisninger. Det er fint. Jeg liker også å være på tur, musikk, bøker, film og dans, forteller hun. 

Etter som Marthe bor i Hokksund har hun ofte vært innom bruktbutikken som CRUX driver i Øvre Eiker.

- Ut over informasjonsmateriellet jeg har fått i postkassa fra dem, visste jeg ikke i så mye om organisasjonen. I sommer startet en tidligere kollega av meg i CRUX. Da fikk jeg høre en del om organisasjonen, utelukkende positive ting, før jeg var på intervju, smiler hun. 

Vi ønsker Marthe varmt velkommen til CRUX!

 

 

 


Oppdatert