Gå til innholdet

«En gladmelding fra oss i Kultur og frivillighet i Hamar»... Slik lød starten på meldingen som CRUX Hamartiltakene fikk fra Hamar kommune for få dager siden. De øker nå driftsstøtten med kr 200 000 til BUA Hamar, i tillegg til de 200 000 kronene som allerede er vedtatt i Handlings- og økonomiplanen.

 
CRUX Hamartiltakene jubler over at BUA Hamar får økt støtte

BUA Hamar er et utstyrsbibliotek hvor publikum kan låne sports- og fritidsutstyr til sommer og vinterbruk helt gratis. Nå gir Hamar kommune en årlig kommunal støtte til dette tiltaket på 400 000 kroner.

- Dette betyr at vi har på plass en grunnfinansiering for driften av BUA framover, som gir oss en trygghet for videre satsning. BUA Hamar har vært en suksess siden det åpnet i januar 2020, med flere topp 10 plasseringer blant de 167 BUA ordningene som er målt hver måned, og det anerkjennes nå av Hamar kommune, sier virksomhetsleder Jon-Arne Frøyland.

Utvikler verksted
- Vi utvikler nå også et verksted som vedlikeholder utstyret vi har. Flere fra CRUX Barm oppfølgingssenter får med dette arbeidstrening gjennom BUA Hamar. Så dette er en gledens dag for oss, sier Frøyland. 

Oppdatert