Gå til innholdet

Da naboene fjernet alle buskene langs tomtegrensen for å plante ny hekk, ble det så tomt og trist i hagen til CRUX Torridalsveien Aktivitetshus i Kristiansand. Da satte de i gang med å skape mer liv og trivsel i hagen. Den ble til som resultat av rause mennesker. 

-Da naboen fjernet hekken mot vår eiendom, gav det oss en mulighet til å tenke nytt. Så da begynte ideer og drømmer å strømme på om hva vi kan få til selv. Sandkassen ble flyttet og gjort om til urtehage! Så sendte vi inn en forespørsel til Obs Bygg om de ønsket å gi støtte til materialer slik at vi kunne bygge to blomsterkasser og en hageportal. Svaret kom raskt. De ville dekke kostnaden på hele prosjektet, forteller virksomhetsleder Oddny Tesaker Hystad.

Så da var det jo bare å sette i gang og hente planker på Obs bygg, rigge seg til med sag, skruer og snekre i vei. Det gav raskt resultater, så satt de med to store blomsterkasser og en portal, men ingen planter…

-Til jul fikk vi pengegave av en giver som kom til god nytte. Kassene ble fulle av vintergrønne planter og to klematisplanter som på sikt skal kle portalen. Da gjenstod bare bedet langs den nye hekken til naboen. Her måtte vi være kreative og brukte naturen til hjelp. Vi hentet stein, drivved, røtter og bregner. Alle var med og vi syntes det ble en god start på bedet vårt og ikke minst en mye hyggeligere hage. Vi er kjempefornøyd, sier Hystad.

Hun ønsker å rette en stor takk til Obs Bygg i Sørlandsparken for materialene, og pengegaven til planter fra Kristin Torp.

-Uten deres gavmildhet hadde hagen vår fortsatt vært ganske så trist. Vi er utrolig takknemlige og glade for det vi har fått. Nå gleder vi oss til hygge i hagen, og se ting spire og vokse, både i bedd og urtehagen i tiden fremover.

6

Oppdatert