Gå til innholdet

Café Hjerterknekten er mer enn en kafé. Bare spør de over 70 ungdommene som har fått arbeidstrening eller tatt fagbrev her, eller de mange gjestene som ser på kafeen som sitt andre hjem. 

Bildet er hentet fra artikkelen til NTE.no

Slik starter en flott artikkel om cafeen som CRUX Jarlegården driver i samarbeid med NAV i Steinkjer. Den er publisert i bloggen til NTE, et trøndersk eid fornybarselskap.

Café Hjerterknekten ble startet som et 2-årig prosjekt. Etter syv års drift har kafeen vist at den har livets rett - og vel så det. Tallenes tale er klar: 

  • 70 personer har vært på arbeidstrening. Av dem har 19 kommet seg videre ut i jobb. 
  • Café Hjerterknekten har hatt 6 lærlinger og 3 lærekandidater, som alle har tatt fagbrev i salg og service.

– Alle kan trå feil i livet, og alle fortjener en ny sjanse, mener Elin. – Mange av ungdommene som kommer hit, har droppet ut fra videregående skole og har minus på selvtillitskontoen. Den mestringen de opplever når de kommer hit, er livsviktig, sier daglig leder Eline Teistklubb.

Etter at de hev seg på Toogoodtogo-løsningen, en app hvor butikker og spisesteder kan selger forundringsposer med mat de har igjen på slutten av dagen i stedet for å kaste maten, har enda flere fått øynene opp for Café Hjerterknekten. 

– Vi var faktisk først i Steinkjer til å bli med på det, forteller Elin. – Opprinnelig var det et ønske fra studentene, men det er ikke bare studenter som benytter seg av det. I starten kom det folk helt fra Namsos for å kjøpe med seg en pose! Det er et helt genialt konsept: Vi får aldri matsvinn, og folk får god mat til en billig penge, sier Teistklubb.

Les hele artikkelen og se bildene fra Café Hjerterknekten 

Oppdatert