Gå til innholdet

For andre året på rad har CRUX Øvre Eiker satt opp et "Ønsketre" i bruktbutikken sin. Der kunne publikum henge opp et hjerte med et juleønske, som andre kunder tok med seg og innfridde ønskene som en oppmuntring. Butikken overbrakte gavene - og i år ble alle 59 ønskene som hang på treet innfridd!
Erfaringsmedarbeider ved CRUX Øvre Eiker, Karoline Bergum, med ønskehjerte foran Ønsketreet.

-Det var fint å se at så mange engasjerer seg og bidro til Ønsketreet. Det var rørende å se alle som tok kontakt, kjøpte gaver, kom innom med hyggelige hilsener og fine ord, og ikke minst alle de som viste oss tilliten og kom med sitt juleønske. Sammen skapte vi et lyspunkt i jula, sier virksomhetsleder Elisabeth Spiten Engh. 

Erfaringsmedarbeider Karoline Bergum har hatt ansvar for prosjektet. Hun jobbet på spreng rett før jul for å organisere alt.

-Det kom inn flere juleønsker i år enn i fjor. Det er så fint når man skal sette seg rundt bordet på julekvelden, og vite at man har gjort en jobb for dem som kanskje ikke hadde sittet med noe, om det ikke var for oss, sier Bergum til Eikerbladet. 

Ønsker om varme ting
Det ble samlet inn mange fine og fornuftige gaver i år til de som trenger det mest. I år har de registrert at mange av ønskene har handlet om å holde seg varm i vinterkulden: varmt undertøy, ullsokker, votter og varme jakker. Det kom til og med et ønske om en varm dyne. 

Tilbød seg å kjøre ut matkasser
Det er utfordrende å organisere dette, for virksomheten har ikke noe stort system for denne type aktivitet.

-Men vi lærer litt for hvert år både om matkasser og hjerter. Spesielt er det utfordrende å få levert de tyngre matkassene til dem som ikke kjører selv. Så vi ble glade da DRIV energi tilbød seg å hjelpe oss med utkjøring av matkassene dagene før jul, sier virksomhetsleder Elisabeth Spiten Engh.  

Økt engasjement blant lokale bedrifter
Hun forteller at det både er enkeltpersoner og bedrifter i lokalsamfunnet som har bidratt til at ønskene ble oppfylt. I år har de spesielt fått større drahjelp og økonomiske bidrag fra det lokale næringslivet.

-Det har vært fantastisk. Bedriftene har virkelig bidratt. De har midler de kan gå inn med, og valgte å gjøre det. I tillegg fikk vi også donert ti matkasser fra Røde Kors. Før jul har vi også delt ut matposer med hjelp fra lokale matbutikker som virkelig var rause og hjalp oss med å lage gaveposer fulle av god julemat og goddis som vi har delt videre som julegaver. Øvre Eiker energi valgte også å donere årets julegave til sine ansatte til CRUX Øver Eiker, forteller Engh. 

Gir bort all julepynt
Selv har bruktbutikken også en egen tradisjon de de to siste dagene før jul. Før bruktbutikken skal stenge så gir de bort all julepynten gratis til de som trenger noe å pynte med. Da kan publikum komme innom bruktbutikken og hente.

Kilde: Eikerbladet

Oppdatert