Gå til innholdet

Da CRUX Vindfanget i Os fikk en bestilling på en krakk, resulterte det til slutt i en smart egenprodusert krakk med mange bruksmuligheter. Nå søker de om mønsterbeskyttelse på krakken.
Torleif Solstad og Leif Østrem har designet og laget TRYGGEN. Foto: Ørjan Håland, Midtsiden

– Det startet med at jeg fikk et spørsmål fra min mor om jeg kunne lage en krakk til henne. En hun kunne bruke for å rekke opp i kjøkkenskapene på en enkel og sikker måte. Jeg tegnet først en type IKEA-krakk, men fant jeg fort ut at den ble både for liten og for ustødig, sier tømrer og arbeidsveileder i CRUX Vindfanget vedlikehold, Leif Østrem.

Søker mønsterbeskyttelse
Sammen med kollega og møbelsnekker Torleif Solstad i CRUX Vindfanget møbelsnekkeri, utformet de TRYGGEN som de har kalt krakken. Nå søker de også om mønsterbeskyttelse for designet av denne. Krakken er i bjørkefiner med et blått sklisikkert belegg av gummi på hvert trinn, til samme pris som uten belegg  hvis man ønsker det. Du kan få krakken oljet, lakkert eller malt i den fargen du ønsker. Det er også mulig å få den i et annet treslag, men det blir noe dyrere. Jeg synes designet er nydelig, sier Østrem.

Flere bruksområder
TRYGGEN har flere bruksområder, og kan benyttes både av eldre og yngre mennesker. I tillegg til en stødig krakk for å nå noe i høyden, kan den brukes når du står og knyter skolissene. Trenger du en kort hvil kan du sette deg på den, og den lange ryggen gjør at du kan holde deg fast, eller lene deg inntil den. 

Hvorfor navnet TRYGGEN?
- Vi ga den dette navnet fordi krakken er trygg og stødig, og har et godt gripetak oppe på den lange ryggen. Vi har bygget den slik at den er bredere nederst, som en Tripptrapp-stol, som gjør den mer stødig. Du kan også trekke krakken med deg for å unngå løft. Den har beskyttelse på bakkanten nede, og lager ingen striper i gulvet, sier Østrem.

Arbeidstrening
CRUX Vindfanget møbelsnekkeri lager TRYGGEN på bestilling og inkluderer deltakerne i denne produksjonen. Den koster kr. 2.200,- og de har nå solgt åtte krakker som markedsføres via sosiale medier.

Ønsker du å bestille TRYGGEN?
Hvis du ikke bor i Os og kan kontakte CRUX Vindfanget direkte, er mulig å bestille TRYGGEN likevel.  
- Da må kunden betale frakt i tillegg. .Kontakt CRUX Vindfanget ved Leif Østrem på tlf. 940 29 090 eller l.ostrem@stiftelsencrux.no

tryggen-2-2

Oppdatert