Gå til innholdet

CRUX Norheim tilbyr to-base avlastning, hvor barnet veksler mellom hjem og avlastning  i en fast rotasjon. Barna er på avlastning inntil en uke om gangen.  

gutt-med-blomst

Tilrettelagt for hvert barn
Barn har avlastning alene sammen med sitt personal hvor barn og voksne bor sammen. Vi utformer rotasjon mellom hjem og bolig primært for hvert barn og familie basert på deres behov. Hvert barn har sine miljøterapeuter som jobber i fast turnus.  

Hver familie vil få tilbud om et oppstartsmøte, hvor vi kan se nærmere på detaljer og avtale overgangen til avlastningstilbudet. Mange barn kan synes det er vanskelig å begynne med noe nytt og bli kjent med nye mennesker. Vi er opptatt av at dette skal skje på en trygg og forutsigbar måte.

Vi tilpasser en gradvis overgang for de av barna som har behov for det, og vil gjerne bistå med å lage avtaler sammen med dere. 

Fritidstilbud og aktiviteter
I nærområdet er det flere flotte turområder. Utendørs liker vi å drive med friluftsliv, turer i nærområdet, bading eller andre aktiviteter basert på barnets interesse. Vi reiser også på kino, trampolinepark, dyrepark eller har lengre utflukter mot Stavanger eller Bergen i helgene dersom det er ønskelig. I personalgruppen har vi erfaring innen sport og andre aktiviteter. Mange i personalgruppen er selv fysisk aktive og kan ta barna i avlastningstiltaket med på sjøaktiviteter, sykling, fotturer, fotball med mer.

Vi vil forsøke å tilpasse aktivitetene til den enkelte, deres eksisterende nettverk, fritid og inetersser slik at barna kan få best mulig utbytte av avlastningen. 

Boligen
Boligen har tre soverom og ett bad til barna, samt fellesrom og kjøkken. Området er et rolig boligstrøk med eneboliger og rekkehus. Det er Karmøy kommune som eier boligen, mens CRUX står for driften og utformingen av tilbudet. 

Ønsker dere en prat?
Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker en prat.

Oppdatert