Gå til innholdet
banner-forside-2
PODCAST Folk Flest
Lages av Norges Handikapforbund i samarbeid med Røverradioen
folk-flest

Monica Haugen
er psykolog og interessepolitisk rådgiver i Norges Handikapforbund.

Jørgen Foss er politiker, skuespiller og daglig leder i Norges Handicapforbund Oslo. Han er kjent fra blant annet NRK-serien «Skolen» og spillefilmen Pitbullterje.
Vegard Bjørs
mo
Artist og musikkteaterstudent

vegard-bjorsmo

Vegard Bjørsmo er en 20 år gammel student fra Karasjok, som for tiden studerer til en bachelor i musikkteater ved Høyskolen Kristiania. Han har også vært aktuell i forrige sesong av Stjernekamp, og har etter det jobbet med å synliggjøre samisk kultur igjennom musikk og skuespill prosjekter. Vegard har med seg pianisten Adrian Danielsen.Danseforestillingen "boPET"
Nikoline Flaata og Adela Maharani

image007

Nikoline Flaata er nyutdannet ved Fakultet for utøvende kunst i Stavanger og står nå klar for å utforske dansefeltet både i Norge og utlandet. Det siste året har hun vært på utveksling i Wien, Østerrike, ved universitetet for utøvende kunst, MUK. Der møtte hun Adela Maharani, en utøver fra Indonesia som de siste fem årene har studert dans ulike steder i Europa bl. a Frankrike og Nederland. Sammen har de skapt en trio med hverandre i møte med et livredningsteppe. "boPET" er det kjemiske navnet på materialet i dette teppet

Arnhild Lauveng 
Phd, spesialist i klinisk samfunnspsykologi   

arnhild-lauveng-kred-amund-nordland

Arnhild Lauveng er psykolog og hadde tidligere diagnosen schizofreni. Hun er opptatt av dilemmaet hvor det systematisk prioriteres kort intensiv behandling, også for de som har langvarige og sammensatte vansker. Lauveng er phd, spesialist i klinisk samfunnspsykologi (UiO). Hun er forsker/seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse og visepresident for fag og profesjon (NPF). Hun har utgitt 11 bøker, og skrevet flere bokkapitler og artikler i tillegg til å være en aktiv foredragsholder. 

Bent Sofus Tranøy
Professor i statsvitenskap Høgskolen Innlandet

bent.tranoy-inn.no2

Bent Sofus Tranøy er professor ved Høgskolen i Innlandet og Høyskolen Kristiania. Han har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og mastergrad i politisk økonomi fra London School of Economics. Han har jobbet som forsker ved makt- og demokratiutredningen, har redigert flere bøker og vært journalist og spaltist i Forbrukerrapporten, Dagbladets Magasinet og Klassekampen. I 2006 mottok han Brageprisen for boken "Markedets makt over sinnene".

Stephanie Dietrich 
Professor i diakoni ved VID vitenskapelige høgskole     

stephanie-dietrich2

Stephanie Dietrich er professor i diakoni ved VID. Hun er engasjert i en rekke internasjonale sammenhenger som arbeider innenfor diakoni- og bistandsfeltet, og leder VIDs tverrfaglige forskningsgruppe i Community Development (CODE). Stephanie har hatt en rekke tillitsverv i norske og økumeniske organisasjoner, er styreleder i Digni, og er nå Den norske kirkes representant i Kirkenes verdensråds Faith and Order-kommisjon og i den internasjonale luthersk-ortodokse dialogkommisjonen.

Jan Olav Henriksen
Professor i systematisk teologi ved MF vitenskapelig høyskole  

jan-olav-henriksen-midi2

Jan-Olav Henriksen er professor i religionsfilosofi og forsker. Han underviser i alle systematisk-teologiske disipliner. Henriksen er også svært interessert i religionens betingelser i et postsekulært samfunn. Han har gitt ut en rekke bøker, både fagbøker og sakprosa.
Fredrik Glad-Gjernes
Daglig leder i KFUK-KFUM Global

fredrik-glad-gjernes-revFredrik Glad-Gjernes har tidligere jobbet i Kirkens Nødhjelp og Changemaker. Glad-Gjernes har  selv deltatt i sivile ulydighetsaksjoner i Norge.

 
Paneldebatt

Tema: Om markedet, omsorgen og velferdsstaten

Det er politisk uenighet om velferdstjenester egner seg for konkurranse og markedslogikk. Noen mener at det fører til bedre tjenester. Andre mener det motsatte, og at det truer en demokratisk, solidarisk og universell velferd. Hvem har rett?

Skal det være mulig å tjene penger på velferden vår? Hva bidrar kommersielle selskap i velferden til, og er det mulig å måle hva det koster å hjelpe? Diakonikonferansen tar debatten.

Anne Ekornholmen
Debattleder  

anne-ekornholmenAnne Ekornholmen er politisk redaktør i Nationen og jobber til daglig med meningsstoff, kommentarer og politikk. Anne er utdannet medieviter fra Universitetet i Bergen og har tidligere vært ansatt i Telemarksavisa, Romerikes Blad og Hamar Arbeiderblad. Hun bor i Feiring ved Mjøsa, med to tenåringssønner og en mann fra Sogndal.Camilla Flesland
Landsforeningen for barnevernsbarn

cemilla-flesland-landsforeningen-for-barnevernsbarn2

Camilla Flesland har lang egenerfaring fra 
barnevernet med en tøff barndom preget av omsorgssvikt og rus. Hun har bodd i fosterhjem, og var selv en periode del av rusmiljøet i Nygårdsparken i Bergen. Camilla jobber til daglig som avdelingsleder i NAV i Nittedal, og har bakgrunn fra bank. Hun har engasjert seg i arbeidet til Landsforeningen For Barnevernsbarn siden 2015.


Anne Cecilie Kaltenborn
Adm.dir. NHO Service og Handel

a-c-kalternborn2Anne Cecilie Kaltenborn er oppvokst i Oslo, Paris og Wien. Hun har i hele sitt yrkesaktive liv jobbet med organisasjoner, politikk og helse. Kaltenborn har vært generalsekretær i Leger Uten Grenser,  viseadmn. direktør på Lovisenberg Diakonale Sykehus og politisk rådgiver for tidligere helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen (H). Hun er fast spaltist i Dagens Perspektiv (tidligere Ukeavisen Ledelse) hvor hun skriver om arbeidsliv.

Helmuth M. 
Liessem
Generalsekretær i stiftelsen CRUX

dsc_0052

Liessem er utdannet fysioterapeut, har grunnfag i kristendom, 
mastergrad i helseledelse og bakgrunn som familieterapeut. Nå tar han master i diakoni ved siden av jobben i CRUX. Han jobbet nesten tjue år i Kalfaret behandlingssenter, som er et tilbud til unge rusavhengige i Bergen og er en av virksomhetene i CRUX. Liessem sitter også i arbeidsgruppen til Ideellt Nettverk.

Linn Herning 
Daglig leder i Alliansen For Velferdsstaten

linn-herning-foto-eivind-volder-rutleHerning er historiker og aktiv samfunnsdebattant. I over 20 år har Linn Herning jobbet med velferdspolitikk både fra forskerperspektiv, politikerperspektiv og fra arbeidstakerperspektivet. I 2015 gav hun ut boka «Velferdsprofitørene-om penger, makt og propaganda i de norske velferdstjenestene».

 

Sofasamtale
Diakoner oppsummerer sine opplevelser fra Diakonikonferansen:

Gudmund Johnsen Wisløff 
Sykehusdiakon ved Diakonhjemmet Sykehus 

gudmund-diakon2

Gudmund Johnsen Wisløff er sykehusdiakon ved Diakonhjemmet sykehus. Han har tidligere arbeidet i Kirkens Bymisjon Oslo med kvinner i rus- og prostitusjonsmiljøet.
Anne Elisabeth Lønningen
Ungdomsdiakon i Nordre Follo prosti

anne-elisabeth

Anne Elisabeth Lønningen jobber som ungdomsdiakon i Nordre Follo prosti. Hun er utdannet sosionom og diakon, og tar for tiden en videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge. Anne Elisabeth jobber med ung frivillighet, selvmordsforebygging, sjelesorg og miljøarbeid. At
le Eikeland
Prostidiakon Søndre Follo prosti  

megjondal-2Eikeland er prostidiakon i Søndre Follo prosti og leder for Borg stift av Det Norske Diakonforbund. Har tidligere vært ungdomsdiakon i Lysaker/Snarøya menighet, og har jobbet i barneverntjenesten i Ski kommune og med fosterhjemsrekruttering og adopsjon i Bufetat. Han er utdannet sosionom og diakon.


Sigrid Flaata
Samtaleleder 

sigrid-kirkeradet2

Sigrid Flaata er seniorrådgiver i seksjon for diakoni og samfunn i Kirkerådet. Hun er sosionom og vigslet diakon med bred erfaring både operativt og administrativt innen diakonalt arbeid, blant annet med diakonalt entrepenørskap i menighet og prosti.

 Bidragsytere i Sandnes 

Egon Hansen
Radiopsykolog og forsker

egon-hagen-revidertPsykolog og PhD-kandidat Egon Hagen har jobbet som både klinisk psykolog og nevropsykolog i spesialisthelsetjenesten, og i privat praksis. Han har vært forsker ved IRIS i Stavanger og ansvarlig for FOU-oppdrag både i oljesektoren og kommunal/fylkeskommunal sektor. Han har også drevet konsulentvirksomhet innen ledelse og organisasjon, og har i mange år vært studentpsykolog ved UIB og UIS. Hagen er kjent fra NRK-podcasten "Psykologen", og har mottatt formidlingspris for sitt engasjement og sin formidling av forskning og populære publikumsforedrag. Til daglig arbeider han som forsker ved Stavanger universitetssjukehus


Geir Sverre Braut 

geir-sverre-brautSeniorrådgiver ved Stavanger universitetssjukehus og professor II ved Universitetet i Stavanger (samfunnssikkerhet) og Høgskulen på Vestlandet (helsefag).

Braut er lege og spesialist i samfunnsmedisin og har arbeidet mye med tilsyn og oppfølging av uønskede hendelser i helsetjenesten. Han har også deltatt i flere offentlige utredninger, blant annet Koronakommisjonen.Solgull Klette

bilde-solgull-klette-sandnes

Lokalpolitiker i Sandnes kommunestyre (Høyre). Klette er født i Meløy kommune i Nordland, gift og mamma til to, bestemor til to og søster til tre. Hun driver eget regnskapsbyrå.Bjarte Lemvik

bilde-bjarte-lemvik

Rådgiver for Forskning, opplæring og utvikling (FOU) ved NKS Jæren distriktspsykiatriske senter. Lemvik er utdannet diakon og psykiatrisk sykepleier. Han har også arbeidet med psykisk helse i kirken, med fokus på verdier. 

 

Oppdatert