Gå til innholdet
ung-mann-i-eng-2
CRUX, avdeling Karmsund, er et omsorgstiltak som gir behandling og oppfølging til deg mellom 13–18 (20) år, som av ulike årsaker trenger støtte og hjelp. Vi har plass til fire ungdommer i avdelingen. De ansatte jobber i medleverstilling, som betyr at de bor sammen med ungdommer i avdelingen i perioder på tre og fire dager sammenhengende. Her bor du i et hyggelig og romslig hus, med en stor hage, i et lite miljø hvor du får tett oppfølging. Det er våken nattevakt for å sikre trygghet og ro for dere som bor der.

Hvem kan bo hos oss
Ungdommer bor hos oss av ulike årsaker. Vi tar imot ungdom etter lov om barneverntjenester § 5-1 og § 3-2, og arbeider på oppdrag for Bufetat. Det betyr at Bufetat beslutter hvem som får tilbud hos oss.  

Kort om boligen
Huset består av syv soverom, fire bad, to romslige stuer, kjøkken og kontor. I tillegg har vi en kjellerleilighet som inneholder to soverom, et bad, stue og kjøkken.

Vi har også en båt som gir rom for båtliv av ulikt slag; vannsport, fiske og utflukter som hummerfiske om høsten og vannsport og bading om sommeren. På vinteren tilbyr vi fjell- og skiturer. 

Beliggenhet
Huset ligger i et veletablert villaområde med plen og flere solrike terrasser. I umiddelbar nærhet er det skoler og butikk. Vi holder til i Skudenesgaten 10, som ligger ca to kilometer fra Haugesund sentrum. Det er gode bussforbindelser til sentrum, så tilbud om fritidsaktiviteter er stort ettersom vi har tilgang til alle tilbud i byen. 

Kort om personalet
Vi som jobber på CRUX avdeling Karmsund, arbeider medleverturnus. Det vil si at vi bor sammen med ungdommer i avdelingen i perioder på tre og fire dager sammenhengende. Vår oppgave er først og fremst å skape trygge og gode relasjoner oss imellom. Mange ansatte hos oss har høy faglig kompetanse og lang erfaring i arbeid med ungdom, og noen har også relevant videreutdanning.

Oppfølging i egen bolig
Vi tilbyr også oppfølging av ungdom (17-25 år), i egen leilighet, som et ettervernstilbud. Det er barneverntjenesten i kommunen som bestiller, også med utgangspunkt i ungdommens egne ønsker og behov.

En virksomhet i stiftelsen CRUX
Vi er en del av CRUX, som er en ideell, diakonal og landsomfattende stiftelse med over 600 ansatte og mange frivillige medarbeidere.

Barnevern
CRUX er blant landets største ideelle aktører på barnevernsfeltet. Vi tilbyr et bredt spekter av omsorg- og behandlingstilbud:

  • Barnevernsinstitusjoner 
  • Fosterhjem og besøkshjem
  • Sentre for foreldre og barn 
  • Hjelpetiltak i hjemmet
  • Oppfølgingstilbud til ungdom.

CRUX tjenester innen andre fagfelt
Stiftelsen CRUX driver også tjenester innen:

  • Psykisk helsevern
  • Rus- og avhengighetsbehandling
  • Oppfølgingstjenester med blant annet bo- og arbeidstrening etter endt soning eller behandling
  • Akutt boligtilbud for familier
  • Aktivitetshus for mennesker med psykisk utviklingshemming.

I CRUX arbeider vi aktivt for høy faglig kvalitet og tydelig verdiprofil.

"Det finnes alltid muligheter"
(slagord)

Helhjertet og Raus. Dristig og Solid
(kjerneverdier)


 
Oppdatert