Gå til innholdet
CRUX Tilja oppfølgingssenter ønsker å være en base for individuell oppfølging, samvær og fellesskap, og et utgangspunkt for aktivitet og turer.
Engler i Skien kirke
En av våre kunstutstillinger, laget av deltakere.
Vi tilbyr helhetlig oppfølging i forhold til: 
• Bolig
• Fritid og aktiviteter
• Arbeid og utdanning
• Økonomi og materielle forhold
• Sosialt nettverk og fungering
• Fysisk helse
• Psykisk helse
• Verdier og etikk

Åpningstid

Kjernetiden for deltakere er mandag-torsdag fra kl. 10.00-14.00. 

Det kreative verkstedet 

Aktivitetene skal gjenspeile deltagernes interesser og ønsker. Foruten samtalen er "Det kreative rommet" viktig. Her faller folk til ro og føler mestring og glede. Resultatene er flotte kunstverk. Brukermedvirkning og fokus på egne ressurser er viktige verdier. Primus motor for ”det kreative verkstedet” er kunstner Wenche Jacobsen.

Musikkverkstedet 

Vi har lenge drevet med musikkopplæring, og har i dag ansatt en gitarpedagog. ”Tilja band” består av ansatte, deltakere og andre interesserte. De spiller ved ulike anledninger og bidrar til god stemning på huset. 

Turvirksomhet 
Friluftsliv er en viktig aktivitet hos oss. Torsdagene har utviklet seg til en fast turdag uansett vær. Turmål kan variere fra toppturer til fisketurer. Vi drar også på en årlig hvitveistur til Jomfruland i mai og i august tar vi turen dit igjen for noen dagers ferietur. I juni drar vi på paddletur i kano med overnatting i lavvo.

Dataundervisning 
Vi tilbyr enklere dataundervisning. Her kan du også bruke nettbank, søke etter bolig eller jobb. Du kan også få hjelp med å skrive CV m.m.

Oppfølging av domfelte
CRUX Tilja oppfølgingssenter har et nært samarbeid med Friomsorgen i Telemark, og tar imot mange som får avtjene samfunnsstraff her. Dette kan også være en god start på et videre tilbud hos oss.

Arbeidstrening

Moped og motorsykkelverksted
Vårt moped- og MC verksted er fullt utstyrt med alt som trengs av verktøy og maskiner. Her finns mulighet for grunnleggende opplæring i service og reparasjon av egne kjøretøyer. Vi har også egne objekt det er mulig å øve seg på. Leder av verkstedet er utdannet MC mekaniker med lang fartstid i faget.

CRUC Tiljasnekker'n
Vi etablerte et snekkerverksted i 2011 med mulighet for aktivisering og opplæring innen snekker og tømrerfaget. På verkstedet kan du være med skjære ut engler, hjerter og annet som dekoreres i det kreative verkstedet. Du kan også lage alt fra fuglekasser til for eksempel en bokhylle. Vi jobber også med vedlikehold og byggearbeider på huset vårt.
Oppdatert