Gå til innholdet

Torsdag 12. mai kom artisten Trym Bjønnes til Tromsø på det som sies å være Norges første twitter-turnè.

Trym Bjønneskonsert på Huset oppfølgingssenter.
Alle konsertene er utelukkende booket via Twitter. Med en ny konsert hvert 40 minutt er den uvanlige konsertrunden en suksess for den ukjente artisten.

Før han kom til Tromsø hadde han holdt konserter i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. -Vi fikk først med oss en konsert på Exolo treningssenter og ble så begeistret at vi booket han på Twitter et par timer senere, forteller miljøterapeut Veronika Hole. - Det ble en skikkelig impulskonsert, og en god grunn til å holde oss inne i det gode været. Det var stor stemning og vi ville ha mer. Det var vel også det han ville oppnå med denne turnèen, sier Hole. - Bjønnes tok bilde av oss på Huset som han la ut på Twitter og Facebook, og beskrev oss som ett av dagen beste publikum!

Kort om Trym Bjønnes
Stemmen hans har blitt beskrevet som en blanding av Morten Harket, Thom Hell og Thomas Dybdahl. Som låtskriver strekker Trym Bjønnes seg også over store distanser. Fra vare nedstrippede akustiske låter, til drivende rytmer og nærmest filmatiske landskap.

Trym forlot den lille fjellbygda Hovden som 16-åring og satte kursen mot Sør-Amerika, oppholdet ble et vendepunkt og han begynte også å skrive sine første låter i denne perioden. Siden den gang har han kunnet kalle både Panamá, England, Oslo og Stavanger for ”hjemme”. Både tekster og låtmateriale henter inspirasjon fra mange år uten noe virkelig fast tilholdssted eller miljø, Trym har likevel opparbeidet seg en egen stil og fortellerstemme som går som en rød tråd gjennom alt han gjør.
Oppdatert