Gå til innholdet

Et sykkelprosjekt med deltakere som soner i Verdal fengsel og ansatte ved Jarlegården. 

"Trø te" er et sykkelprosjekt ved Jarlegården oppfølgingssenter som startet i november. Sykkelprosjektet er et samarbeid med Verdal fengsel og Steinkjer videregående skole, avdeling Furuskogen, som er skoleavdelingen til Verdal fengsel. Den drives utenfor murene.

Fra lite fysisk aktivitet til sykkelritt på 47 kilometer

Hver onsdag har en liten gruppe møttes i et treningssenter og hatt "lukket time" med egen spinning instruktør. - Etter jul sa deltakerne at de ville forsette, forteller Jørn Holmen, virksomhetsleder ved Jarlegården. -Vi har kjørt èn treningsøkt uken. Da har vi trent før lunsj, og etter dusjen har vi spist sammen før vi avsluttet med teori og samtaler om temaer som: Trening, aktivitet, livsstil, doping, kosthold, max puls, treningssoner etc. forteller han.

I april økte gruppen aktiviteten til to treningsøkter i uka fordi deltakerne ville stille i et lokalt ritt på Levanger. - Nå er vi der at til lørdag 15.juni er vi 13 stykker som skal sykle Tomtvatnet rundt. Det vil si 4,7 mil og vi har investert i felles bekledning, sier Jørn Holmen. - Vi startet med 2 deltakere, og nå er det 8 deltakere som skal gjennomføre dette rittet sammen med fem ansatte. Dette er utrolig moro for disse guttene som ikke har trent mye tidligere. Kanskje blir Birken det neste målet...?
Oppdatert