Gå til innholdet

- Det startet med at vi tenkte på hvordan vi skal feire vårt 10 års jubileum i 2016, og landet på at vi ønsker å lage vår egen musikkfestival. Da vi presenterte ideen på ett av våre allmøter sa flere deltagere: Hvorfor kan vi ikke ha en festival allerede i 2015?

Gisele Jackson var kveldens artistoverraskelse.
Vi kom ikke på noen og grunn, så da var vi i gang. Det endte med at vi i år inviterte til Tiljajam, forteller virksomhetsleder Christer Lilienberg.

- Intens jobbing førte til at vi lørdag 6.juni dro i gang vår egen Tiljajam på bryggekanten med grilling av pølser, hamburgere og kyllingspyd og mange musikere og bidragsytere:
Reskom. (ressurskomiteen ved Skien Diakonale Senter) har laget flere oppsetninger sammen med skuespillerne Jan Wiig og Sylvia Salvesen. Sist var «Prøysen og vi» som de nå fremførte deler av. Trygve Wikstøl sang og delte historier som berørte.
Jazzwatt
med våre egne ansatte Leiv Tore Aasebø og Bård Aasland fremførte gamle jazzperler og agerte husband.
Rev. John
(Jon Ultvedt) avsluttet jammet med egne bluessanger og sanger fra hans Aage Samuelsson tolkninger. Han overrasket også med en hemmelig gjest, Gisele Jackson fra USA som har sunget sammen med både Ray Charles og Donna Summer.

- Etter det var det få som turte nærme seg mikrofonen, så det var godt at hun avsluttet festivalen. Nå har vi fått blod på tann og ser frem til vårt 10 års jubileum som blir "Tiljajam" 4.juni 2016, hvor alle er hjertelig velkommen, smiler Christer Lilienberg.
Oppdatert