Gå til innholdet

- Vi i kommunen heier på dere og jeg hører med i heiagjengen, sa ordfører i Skien Hedda Foss Five, i sin jubileumstale.

28. mai var Tilja-brygga var pyntet til fest med griller, sitteplasser og en scene badet i sol. Glade mennesker fylte bordene; brukere, ansatte og besøkende. Det var nærhet i hvert ord som ble sagt. Og glad-jazz og glad-rock strømmet fra scenen, over de fremmøtte og videre utover elva til glede for mange flere. En magisk ettermiddag.

- Vi gir festivalen som en gave til den gruppen mennesker vi har jobbet med i løpet av disse ti årene. Vi ønsker også å gi noe tilbake til alle våre samarbeidspartnere som takk for godt samarbeid, sier virksomhetsleder Christer Lilienberg.

Skiensordføreren heier på Tilja
- Jeg hører med i heiagjengen til Tilja og har fulgt dere fra starten. Mennesker som trenger en ny start, må få muligheten. Og dere på Tilja ser potensialet i hvert eneste menneske! Både vi selv og de rundt oss kan glemme hva vi duger til. Da trengs det hjelp til å finne det igjen. Vi trenger alle å bli sett. Dere på Tilja ser oss. Vi i kommunen heier på dere! Vi ønsker fortsatt å være en god og tett samarbeidspartner, sa ordfører Hedda Foss Five (Ap).

Musikalsk hyllest
Det var ulike band/artister som på hyllet Tilja og arbeidet som legges ned der på sitt vis:
Rescom, ressurskomiteen ved Skien Diakonale Senter, sang seg inn i hjerteneved hjelp av blant andre Ole Paus sin sang "Det begynner å bli et liv".

Jazzwatt som er et et lokalt band og det Hamarbaserte bluesbandet Peau de Peche smittet spillegledeover på forsamlingen i kveldssola.

-Det burde vært et Tilja på andre siden av elva også, - ja hele elven ned. Dette stedet her er kjempeviktig! sa artisten Hans Inge Fagervik. Han avsluttet sin sekvens med «Velsignelsen», som virksomhetsleder Christer responderte kjapt på: - Vi tar imot velsignelsen – og vil gi den videre, sa han på vegne av de ansatte på Tilja.

Arrangementet bletil slutt  rundet av med en egen Johnny Cash Messe.
Oppdatert