Gå til innholdet

Circle of Security (COS) konferansen arrangeres 15. og 16.september i Haugesund.

COS eller Trygghetssirkelen, er en tilknytningsterapeutisk modell som tar for seg tilknytningen fra barnet til forelderen. Den har som mål at barnet utvikler en trygg tilknytning til sine foreldre. Dette gjelder spesielt når barn har, eller er i risiko for, å utvikle tilknytningsproblematikk.

Alle som jobber med COS-modellen eller er interessert i den, er hjertelig velkommen! Det være seg fagfolk, fosterforeldre eller andre.

Barnets behov
COS er brukt over hele verden for å hjelpe barn til å bli tryggere, utvikle god selvregulering, gi sosial kompetanse og forebygge skjevutvikling.

Konferansen har et faglig spennende program med ulike temaer innenfor COS og tilknytningsforskning. Det vil bli fokus på hva de ulike COS-versjonene (Spokane/Cos P og I og Virginia) har til felles, og åpning for å dele erfaringer med hverandre.

- På Solstrand arrangerer vi COS-kurs, og bruker modellen i all veiledning av fosterforeldre og foreldre, forteller fagkonsulent Heine Vihovde Vestvik. Han er en av initiativtakerne av konferansen.

Fokus på forskning
– Konferansen vil også fokusere på det siste innen COS-forskning. Til det har vi fått med oss mange kapasiteter. Heidi Jacobsen er èn av dem. Hun forsker på barn og tilknytning ved Nasjonalt kompetansesenter for sped- og småbarns psykiske helse. Vi har også med oss Ida Brandtzæg, spesialist i klinisk psykologi ved Nic Waals Institutt, for å nevne et par av bidragsyterne, sier Vestvik.

- Vi håper at konferansen blir et felles treffpunkt for alle COS-interesserte i landet, hvor deltakerne får masse inspirasjon og faglig påfyll, sier Vestvik.

SE PROGRAMMET   

PÅMELDING


Oppdatert