Gå til innholdet

Jobben her ved Cafe Hjerterknekten ga meg motivasjon til å komme meg videre i livet, sier Bjørn Fredrik Iversen (33)

Foto: Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
Cafè Hjerterknekten er en lunsjcafe i Steinkjer sentrum, som også er en arbeidstreningsplass for ungdom. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Sosialtjeneste Jarlegården oppfølgingssenter, NAV Steinkjer og attføringsbedriften REKO A/S. 

- Livet mitt gikk fra 0 til 110, sier han med et smil til Trønder-Avisa.

For Bjørn Jarle Sandnes (26) ble livet herlig fra den dagen han fikk prøve seg på Hjerterknekten for to år siden. Nå er han lærekandidat på Tingvold og har som mål å ta fagbrev som kokk i løpet av et par år.

Roser samarbeidet

Leder av Nav i Steinkjer, May Beate Haugan, sier til Trønder-Avisa at hun er godt fornøyd med trepartsamarbeidet.

Hjerterknekten har blitt en viktig treningsarena for ungdom, der Jarlegården har ansvaret for driften og arbeidsgiveransvaret. Reko har i løpet av prosjeketperioden plukket ut 21 unge som har fått arbeidstrening ved cafeen. Av de 21 har sju gått videre til et utdanningstilbud, sju har gått over til andre tiltak, en har fått fast arbeid mens fem har fått annen bistand.

- Vår erfaring er at arbeidstrening i det ordinære arbeidslivet, som her ved Hjerterknekten, er det som virker best, sier Haugan.

Inviterte til markering
1. april gikk den opprinnelige to-årige prosjektperioden for Cafe Hjerterknekten ut. Samme dag fikk 15 inviterte gjester være med å markere 2 års dagen for cafeen. Det var de som har hjulpet til med å få prosjektet realisert; Helsesjefen i Steinkjer, assisterende NAV direktør, varaordfører i Steinkjer, generalsekretær i Kirkens Sosialtjensete og styreleder ved Jarlegården oppfølgingssenter, represantanter for Fylkeskommunen i Nord Trøndelag og Gjensidigestiftelsen, samt styringsgruppen som består av adm dir. ved REKO, NAV-sjef for Steinkjer Inderøy og Verran, Fylkesmannen, Steinkjer Næringsselskap og virksomhetsleder ved Jarlegården oppfølgingssenter

Generalsekretær Helmuth M. Liessem er imponert over arbeidet med cafeen og de som arbeider der.

- Tilbudet er så viktig både for de unge som får denne arbeidserfaringen, og for samfunnet, sier Liessem som kunne fortelle at Kirkens Sosialtjeneste har gått inn og sikret driften for det kommende året..
Oppdatert