Gå til innholdet

Avistegner Otto Vålandsmyr har igjen valgt å la overskuddet av salget av tegningene gå til Crux oppfølgingssenter i Sandnes.

UTSTILLING: Kjetil K. Tjessem, virksomhetsleder ved Crux oppfølgingstjenester (fra venstre), venstrepolitiker Kjell Haavard Thrane Høie og avistegner Otto Vålandsmyr. FOTO: Borghild Gudmestad
Tekst: Borghild Gudmestad, Sandnesposten.no

Avistegner Otto Vålandsmyr sine karikaturer hver uke i Sandnesposten kan fremkalle både latter og irritasjon. Han tar pulsen på Sandnes gjennom artiklene i Sandnesposten, og dette uttrykker han hver uke på side 2 i avisa. I flere år har han solgt originalene gjennom salsutstilling til en god sak.

I fjor og i år går inntekten av salget til Crux oppfølgingssenter sitt arbeid i byen.

Tegningene henger på veggen i Bådeog-huset i Oalsgata, og skal henge der hele april.

Crux
– Det betyr mye for oss å få inntekten av tegningene, forteller Kjetil K. Tjessem, virksomhetsleder ved Crux oppfølgingsteneste, Kirkens Sosialtjeneste.

Venstre-politiker Kjell Haavard Thrane Høie er en av de som har blitt karikert.

Humoristisk
– Fy søren, tenkte jeg først. Men så husket jeg Otto fra Utdanningsforbundet og tenkte at dette sikkert var hyggelig. Otto mener ikke noe vondt med dette. Det var humoristisk og fint, ler han.

Da han senere fikk høre at tegningene var til salgs for en god sak ville han være med og støtte dette arbeidet.

Politisk interessert
Vålandsmyr tar alltid utgangspunkt i lokalpolitikken som blir presentert i Sandnesposten når han tegner. Enten får han en ide ganske fort, eller han går og tenker litt noen dager før han søndagsmorgen står tidlig opp for å lage ny tegning til avisa.

– Jeg er ganske politisk interessert, og interesserer meg for lokalpolitikken. Mesteparten av tegningene handler om lokalpolitikken, sier han som i flere år også tegnet for Agderposten.

– Jeg synes som tegner at det er festlig å få presentert originalene i en utstilling, samtidig som er det fint å støtte et viktig arbeid.
Oppdatert