Gå til innholdet

1.august blogget education manager ved Royal Opera House, Hannah Griffith, om pasientene ved Bergfløtt Behandlingssenter sin selvskrevne opera.

Utdrag fra blogginnlegget på hjemmesidene til Royal Opera House
For ett år siden deltok Halvor Tjomsland på ”write an opera”-kurs i Totnes i England i regi av Royal Opera House (ROH). Tjomsland er sosionom og primus motor for Bergfløtts operaprosjekt. – På kurset kom jeg i kontakt med Hannah Griffiths som er education manager ved ROH. Hun og de andre ved ROH synes det var svært spennende at vi brukte ”Write an opera”-opplegget på pasienter i psykiatrien. Såpass at de ønsket å vite så mye som mulig om hvordan det gikk i etterkant. Så vi sendte dem en DVD av forestillingen, forteller Tjomsland.

Blogginnlegg på hjemmesidene til ROH
På ROH ønsket de å skrive om dette for å inspirere andre til å prøve lignende prosjekter andre steder. Resultatet er et blogginnlegg av Griffiths. - Som det står på bloggen ble de svært imponert over hva vi har fått til. Jeg måtte love å gratulere alle som har deltatt på operaprosjektet vårt, sier han. Kontakten med Royal Opera House er også fulgt opp etter prosjektet. - Jeg var nylig på nytt kurs, hvor flere av de ansatte gjerne ville høre mer om prosjektet. Kanskje vi kan få involvert Royal Opera House med på vårt neste prosjekt, smiler Tjomsland som uansett setter stor pris på skryt av prosjektet på Royal Opera House sine hjemmesider.  

Til inspirasjon for andre?
- Jeg har sett hvor positivt prosjektet har vært for pasienter og ansatte. Denne måten å jobbe på er blitt noe jeg brenner for, og som jeg har lyst til å videreutvikle. Forhåpentligvis kan andre bli inspirert til å prøve noe lignende. Kanskje kan det bli flere pasientskrevne operaer i fremtiden, sier Halvor Tjomsland.
Oppdatert