Gå til innholdet

Siden 2014 har turgruppa ved CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter i Bergen dratt på årlig fjelltur om sommeren. I år var det Galdhøpiggen som ventet.  

 
 
12 personer dra fra CRUX Kalfarhuset til Jotunheimen. Som vanlig var det flere påmeldte, men noen måtte trekke seg fordi de ikke fikk permisjon fra fengselet eller av helsemessige årsaker.

Første natt overnattet turgjengen på Spiterstulen turisthytte,og startet dagen med enkel utefrokost på benker ved bilen, smurte nister og dro avgårde kl. 09.00. 

På tross av overskyet vær og noe tåke var stemningen god. Det var mye humor og godt pågangsmot. Turen var krevende, med ca 1500 høydemeter, så turgruppa delte seg i mindre grupper der de raskeste gikk på litt over tre timer, mens de siste brukte rundt fem timer opp. Takknemligheten og stoltheten var tydelig. En av deltagerne skrev dette på Facebook: «Tusen takk for en fantastisk tur! Ekstremsportgruppa er en fin gjeng. Takk for samhold og gode samtaler. En ekstra takk til Hilde og damene for målrettet tålmodighetstrening»

- Som turleder var jeg strålende fornøyd med at alle nådde toppen! Vi fikk det obligatoriske gruppebildet med utsikten, stive bein, gnagsår og slitne kropper men uten skader, sier miljøterapeut Odd Øyvind Ueland. 

Turgruppa har nå hatt overnattingstur seks år på rad:
2014: Galdhøpiggen fra Juvasshytta
2015: Besseggen
2016: Fanaråken
2017: Glittertind
2018: Store Soleiebotntind
2019: Galdhøpiggen fra Spiterstulen

- Etter påtrykk fra deltakerne ble turplanene droppet på torsdagen. I stedet dro vi og badet i Lustrabadet. Det var et strålende forslag. Vi koste oss med boblebad, ulike basseng og badstuer. Det var godt for kropp og sjel, sier en fornøyd tursjef!
Oppdatert