Gå til innholdet

Tirsdag 5.august dro 4 pasienter og 3 ansatte fra Bergfløtt Behandlingssenter avgårde. Målet var å stå på toppen av Galdhøpiggen dagen etter.

Målet er nådd!
Etter en lang biltur fra Bergfløtt i Lier, og flere nistestopp etter, ankom de Bøverdalen Vandrerhjem med godt mot og godt utstyr. En 10-mannshytte, grill og grillmat ventet der. Kvelden ble brukt til å pakke sekker, planlegge turen og glede seg til en fin topptur på Norges høyeste fjell hele 2469 meter over havet.

Onsdag morgen var det flere trøtte ansikter å se, men gruppen stod klar for utdeling av brefører på Juvashytta i god tid. Turen startet med en 3 km lang tursti av stein, før de entret kanten av Styggebreen. Her var det på med brodder og brystseler. - Vi ble koblet inn i taulag, og turen fortsatte som flere lange marker som slanget seg oppover breen, forteller Glenn-Håvard Sønju som er idrettspedagog på Bergfløtt Behandlingssenter.

Alle klarte det!
Breen ble en lang og slitsom etappe. Det var overskyet vær, men da gruppen nærmet seg toppen begynte det å sprekke opp. - Sola tittet frem oppover morenen, og hytta på toppen av fjellet kunne sees som et mål i sola. Siste etappe bestod av noe eksponert terreng for noen, men artig småklyving, og vi spiste høydemeter for høydemeter. Plutselig stod vi alle sammen på toppen av Norge, som en samlet gjeng, sier Sønju.

Tatt i mot som helter
Nedturen var slitsom, men moralen var høy og blåisen på breen ble forskjert uten problemer. Både oppturen og nedturen ble en opptur. Det var en gjeng trøtte ben og kropper som inntok vertikalen på Bøverdalen Vandrerhjem den kvelden. Det var likevel mange smil og en god dose ny mestringsfølelse. - Da vi kom hjem til Bergfløtt, ble vi tatt imot som helter med norske flagg og smoothies. Kan det bli bedre, spør Glenn-Håvard Sønju.
Oppdatert