Gå til innholdet

Tidligere beboere forteller om livet på institusjonen Bokn Bufellesskap.

I filmen møter vi tre unge menn som i flere år bodde i Bokn Bufelleskap, i tillegg til ei jente som også er "barnevernsproff". De forteller om opplevelsen av livet på institusjonen. Om viktigheten av tiden de fikk med de voksne, evindelige fiskemiddager som i ettertid virker å ha vært nærmest daglig kost, om grøten som stod klar etter treningsøkter og relasjonene ungdommene seg i mellom. Ærlige meldinger om gode minner og ting som var krevende. Se Bokn-filmen her.

Fra jubileumsstunt til profesjonell filmsnutt
- Det startet med en idè fra ansatte om å presentere arbeidet vi gjør med en enkel film på vårt 20-års jubileum. Resultatet ble en profesjonell produksjon som vi nå skal bruke i større omfang. Filmen ble først vist på jubileumsmarkeringen, og ligger nå ute på våre hjemmesider og Facebookside. Videre vil den bli brukt overfor samarbeidspartnere, på våre kurs og når vi holder foredrag, sier virksomhetsleder Anne Kvilhaug.

Samtykke og godkjenning
- Da filmen skulle lages innhentet vi samtykke fra de som var over 18 år, barnevernsproffen og fra foreldre og barnevernstjenesten. Ungdommene fikk se filmen ferdig klippet for å godkjenne det endelige resulatet. De ønsket å stille opp for der de har bodd, og si noe om hva som også har vært bra. Vårt mål er å lære av tilbakemeldingene og bli enda bedre på samarbeid, sier Kvilhaug.

Informasjonssfilmen på drøye 11 minutter er laget av kommunikasjonsbyrået Skarpsinn i Haugesund. Det er samme firma som laget den prisbelønnede fosterhjemsfilmen for Solstrand Barnevernsenter.


 
Oppdatert