Gå til innholdet

I august flyttet Øvre Eiker tiltakene inn i nye lokaler i hovedgaten i Hokksund sentrum.

Vegg med kunst på Føniks bruktbutikk.
Huset er gammelt og ble totalt renovert. Noe av dette arbeidet har også deltakere vært med på å utføre under kyndig veiledning. I første etage finner du bruktbutikken Føniks, som alene har over 200 kvaderat meter å boltre seg på. I andre etage holder Bruhjørnet oppfølgingssenter til, som flyttet inn i lokalene i mai. I tillegg huser bygningen fire etterverns leiligheter i toppetagen. Huset eies 50 prosent av Stiftelsen Kirkens Sosialtjeneste og andre halvdel av Eiker eiendomsutvikling AS.

Dramatisk omsetingsøkning for bruktbutikken Føniks
Føniks har fått større lokaler enn tidligere. - Bruktbutikken går svært bra nå. Det er veldig mange kunder innom, og stor tilgang på varer som vi enten henter eller så leverer folk tingene selv. Før vi flyttet inn i nye lokaler hadde vi en omseting på ca 30 000 kroner i måneden. Nå ligger vi på over 20 000 kroner i uken. Så det lover jo bra, sier virksomhetsleder Trond Morlandstø.

- Vi hyret inn en interiørarkitekt som blant annet har tatt utgangspunkt i fargepaletten til Kirkens Sosialtjeneste. Vi har også fått en egen cafèkrok i butikken, hvor kunder kan samles til en kopp kaffe. Den er mye besøkt, forteller Morlandstø. Bruktbutikken har fått nye åpningstider; fra tirsdag-fredag fra kl 10.00-16.00. - Ny butikk, ny beliggenhet og nye åpningstider betyr mye. Vi er blitt veldig synlig i bybildet. Både deltakerne og ansatte i butikken er veldig motiverte, forteller han.
Oppdatert