Gå til innholdet

Klaaspeter Kuperus (52) er en allsidig mann med forkjærlighet for klassiske Saab-biler.

Klaaspeter Kuperus er ny leder av Værestedet Arbeideren i Hamartiltakene.
Klaaspeter vokste opp i Nederland og studerte sosialantropologi der. I 1988 flyttet han til Nord-Norge og Mosjøen. Der arbeidet som familieterapeut ved voksenpsykiatrisk poliklinikk og som forsker ved Samisk kultursenter. I 2001 flyttet han til Hamar hvor han blant annet jobbet ved Hamar Montessoriskole og hos Aetat. For to uker siden startet han i jobben som ny leder av Værestedet Arbeideren på Hamar.

- Jeg hararbeidet med mange forskjellige ting, forteller Klaaspeter. - Blant annet har jeg jobbet med oppsøkende sosialt arbeid på en voksenpsykiatrisk poliklinikk, og utredet om behandlingsmodeller innen rus og psykiatri for Helse Sør-Øst. Jeg har stor respekt for det som gjøres på lavterskeltiltak, og dette var en utfordring som passet meg, sier han.

På fritiden har Klaaspeter Kuperus verv som informasjonsansvarlig for Norsk Tolkeforening, oger  formann i en forening for eiere av klassiske Saab-biler. Han startet i jobben ved Værestedet i begynnelsen av august. - Førsteinntrykket mitt er at det er mange ansatte, frivillige medarbeidere og samarbeidspartnere som gjør en glimrende innsats, og at jobben ikke alltid er enkel. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Kuperus.
Oppdatert