Gå til innholdet

Stappfullt miniseminar da dokumentarserien "Stemmene i hodet" ble presentert på Schizofrenidagene 2016 i Stavanger.

Minisemniar om "Stemmene i hodet" under Schizofrenidagene i Stavanger 2016.
I slutten av januar 2017 vil det norske folk kunne følge tre tidligere pasienter ved Bergfløtt Behandlingssenter, Ruth Andrea, Maria og Benjamin, som alle har erfart å leve med en schizofrenidiagnose. Gjennom seks episoder gir dokumentarserien som skal vises på NRK1 oss et nært møte der vi følger de tre i behandling og på hjemmebane. Vi får et unikt innblikk i hvordan det er å leve med denne stigmatiserte diagnosen.

Under Schizofrenidagene i Stavanger holdt regissør Gunhild Asting i produksjonsselskapet Medeieoperatørene et miniseminar om dokumentarserien som vektlegger å fokuserer på pasientens ressurser og friske sider, og Bergfløtts individuelt tilpasset behandling.

- Det måtte settes inn ekstra stoler, og det stod folk bakerst i lokalet, så mange det ble plass til. Gunhild (Medieoperatørene), Maria (pasient) og Marit (avdelingsleder, Bergfløtt) gjorde en flott presentasjon hvor folk ble berørt, rørt og veldig begeistret, forteller Brita Vethe, virksomhetsleder ved Bergfløtt Behandlingssenter.

Rører ved noe viktig
Dokumentarserien og de medvirkende formidler vanskelig stoff med verdighet, nærhet, alvor og humor, uten overdreven sentimentalitet.

- Dette er rett og slett imponerende, men mest av alt rører serien ved noe som er vanskelig å sette ord på, noe gjenkjennelig, noe viktig, noe som handler om sårbarhet, fellesskap og mestring. Vi er opptatt av at alle mennesker skal kjenne på opplevelsen av å høre til, at ingen stigmatiseres på bakgrunn av sine livsforhold enten det handler om sykdom, sosial posisjon, tro, legning, etnisitet, alder eller hva det måtte være, sier generalsekretær i Kirkens Sosialtjeneste Helmuth M. Liessem.

 


Oppdatert