Gå til innholdet

24.juni mottok Væstedet Arbeideren på Hamar en gladmelding om 75 000 kroner fra NorgesGruppen.

NorgesGruppeog Landbruksministeren på Værestedet Arbeideren, Foto: Anette Danielsen, HA
Å få varm mat en gang om dagen er ingen selvfølge for alle. For mange rusmisbrukere i Hamar har redningen i flere år vært Værestedet Arbeideren. Det som ikke blir varmmat til rusmisbrukere, pakkes i poser og deles ut til andre som trenger det.

Delte ut 15 000 poser med mat i 2012
I fjor delte Værestedet Arbeideren i Grønnegata i Hamar ut over 15.000 poser med gratis matvarer til folk som trengte det. I dag fikk Værestedet besøk av Trygve Vedum Slagsvold (Sp) og eier i Norgesgruppen Torbjørn Johannson som kom med en overraskelse.

NorgesGruppen søtter arbeidet med mat og pengegave
NorgesGruppen er med på å støtte arbeidet som blir gjort på Værestedet Arbeidern gjennom det samarbeidet Arbeideren og Kiwi har. For hver dag henter frivillige fra Værestedet Arbeidern mat fra Kiwibutikkene i distriktet. Denne maten blir til varmemåltider til brukerne på Værestedet og blir også brukt på matutdelingen. - For oss er det kjempe fint å se at maten som ellers ville blitt kastet blir brukt. Og det er rørende å se det engasjementet som er her, forteller Torbjørn Johannson til Hamar Arbeiderblad.

Lanbruksministeren på lunsj
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) droppet lunsjen på Scandic under konferansen han deltok på i byen, og tok heller en matbit på Værestedet Arbeideren.

- Det var en veldig god lunsj, og det er fint å komme hit å få se den gløden og ekteheten som finnes her, forteller Slagsvold Vedum. Det er ikke første gangen ministeren besøker Værestedet Arbeidern. - Det er alltid like hyggelig å komme hit, sier han.

Relasjonsbygging gir resultater
- Vi er alle glade på Hamar i dag. En flott dag med god stemning. At Norgesgruppen velger å støtte oss med midler er en flott måte å vise samfunnsansvar på. Det er som de sier det selv; ”Egentlig er det vi som skal takke dere for den jobben som blir gjort”.  De er opptatt av at maten ikke skalkastes, og dette tilbudet er helt i tråd med hva de ønsker. De skal også ta kontakt med andre kjeder, for at vi kan gjøre liknende avtaler, forteller virksomhetsleder ved Hamartiltakene Anne Berit Nomerstad.

- At landbruksminister TrygveSlagsvold Vedum velger å legge sitt besøk til oss, og samtidig bidrar til at Norgesgruppen kommer med penger, er en fantastisk måte å vise at han tror på vårt arbeid, understreker Nomerstad.
Oppdatert