Gå til innholdet

Flere av virksomhetene i CRUX markerte verdensdagen for psykisk helse 11.oktober. En av dem var CRUX Øvre Eiker oppfølgingssenter i Hokksund som spanderte kaffe og vafler til alle som ville ha. 
Elisabeth Spiten Engh (f.v.), Mai-Lene Røine og Anne Myrvold Heggestad jobber alle på CRUX oppfølgingssenter. Tema i for verdensdagen i år var "Gi tid. Foto: Roy Hansen, Eikernytt

Virksomhetsleder Elisabeth Spiten Engh sier til Eikernytt at de ønsket å markere dagen nettopp fordi mange av deres deltakere har psykiske problemer av ulike slag. 

Arbeidstrening
- Vi har et tilbud til folk i alle faser av livet. Ved siden av bruktbutikken som CRUX Øvre Eiker oppfølgingssenter driver, har vi en egen utegruppe som tilbyr det vi kaller vaktmestertjenester. Hos oss får deltakerne arbeidstrening, og ikke minst et sosialt nettverk som skal hjelpe dem videre i livet, sier hun til avisen.

CRUX jobber tett sammen med Nav og andre organisasjoner for å få flest mulig ut i ordinært arbeid i form av arbeidsavklaring og trening. I snitt har de 30 deltakere ved oppfølgingssenteret til enhver tid. 

- Vi formidler også folk til arbeidstrening ved ulike bedrifter, men vi trenger flere arbeidsgivere som vil ta imot folk fra oss, sier Spiten Engh.

Ønsker flere frivillige medarbeidere
Det er ni ansatte som står for den daglige driften. I tillegg er den store innsatsen fra frivillige medarbiedere helt sentral for å drifte butikken og oppfølgingssenteret. De ansatte ønsker seg flere frivilige medarbeidere! Ta gjerne kontakt med virksomhetsleder Eilsabeth Spiten Engh for en uformell samtale. 

Kilde: Eikernytt
Oppdatert