Gå til innholdet

Marit Momrak Wright (46) startet 1. februar som kommunikasjonssjef i Kirkens Sosialtjeneste.
Marit Momrak Wright
Marit Momrak Wright kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Hun er utdannet innen kommunikasjon og statsvitenskap.

-Hele yrkeslivet har jeg jobbet med kommunikasjon og politikk. Jeg startet i KrF, har jobbet mange år på Stortinget for ulike partier og vært politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet. Men de årene som satte de viktigste sporene i meg, var tiden på Den norske skolen i Nairobi og årene i Redd Barna. Livet er ingen selvfølge. Et godt liv er langt fra noen selvfølge. «Det finnes alltid muligheter», sier Kirkens Sosialtjeneste. Ønsket mitt er at jeg – sammen med resten av Kirkens Sosialtjeneste – kan bidra til å gi noen mennesker det håpet, sier Marit Wright.

Marit Wright bor på Gamle Stovner i Oslo. Hun er gift med Robert Wright og har to gutter på 10 og 13 år.

- Når jeg har fri, prøver jeg å komme meg ut på ski eller sykkel i Marka. Vi har hytte på Mylla i Nordmarka, og drar dit så fort vi har mulighet. Men vi er også en reiseglad familie. Jeg prøver å få guttene mine til å skjønne at de hører til i en privilegert verden. Derfor har jeg loffet med dem i land som India, Jordan og Egypt. Livet er en utfordring for alt for mange mennesker, både hjemme og ute. Vi må bidra der vi kan, sier Marit Wright.
Oppdatert